Iepurele alb. Teatru de Păpuși @ Teatrul de Artă București

Duminică 06 Ianuarie 2019
București

Vi-l amintiți uitându-se cu disperare la ceas, distrat și veșnic în întârziere? Mereu fugind după timp? A fost un rol. Dar ce s-a întâmplat cu iepurașul actor? Mai are cineva vreo veste? Ce-ați zice să-l cunoașteți fără mască pe iepurele dispărut?

IEPURELE ALB

Concept, scenografie și costume:
Ana Craciun Lambru, Lavinia Pop Coman
Mișcare scenică și Ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru
Lumini: Traian Marin
Grafica: Romulus Boicu
Regia: Ana Crăciun Lambru

De fapt, nu s-a rătăcit nicicând, ci a așteptat cuminte momentul potrivit pentru a-și spune povestea și a vă purta într-o călătorie magică, în lumea lui. O lume plină de candoare, în care timpul este atât de prețios și în care fiecare moment este trăit cu inocența începutului.

La fiecare întâlnire cu el, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.
Iar dacă reușește să vă țină cu el, în timpul lui, e cel mai bucuros Iepure alb pierdut și regăsit.

„E chiar iepurașul care a jucat în spectacolul „Alice în țara minunilor”, acum șapte ani. Pe care, apoi, l-am pierdut, s-a rătăcit de mine. Ne-am regăsit, după atâta vreme și l-am descoperit plin de personalitate, cu viața lui. O jucărie vie. Iar de un an, eu și Lavinia lucrăm cu el la un spectacol care să mângâie sufletul.” (Ana Crăciun Lambru)

„Ne-a ghidat pas cu pas. Ne-a arătat cum se bucură de orice moment. Aproape că ne-a spus ce să facem.” (Lavinia Pop Coman)

O producție a Teatrului de Artă Junior – pentru copilul din fiecare.
Vârstă: 4 – 100 ani

BILETE: de la 25 lei/copil și 35 lei/adult

Unde? Teatrul de Artă București, Sfântul Ștefan 21

La Casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1 (intrarea dinspre Curtea de Apel), vis-a-vis de Casa de abonamente elevi și studenti.

Program: luni-vineri: 9.00 – 19.00; sâmbăta: 10.00 – 14.00

*****

Ana Craciun Lambru

„Îmi place să mă joc! M-am jucat toată copilăria, inventând personaje și scenarii. Apoi am descoperit că și la Facultate te poți juca! Mai serios, cu mai multe reguli și cunoștințe, însă tot joacă era.”
Ana a absolvit Universitatea de Teatru și Film „I.L. Caragiale”, departamentul Arta Actorului Mânuitor de Marionete și a obținut diploma Master of Fine Arts in Puppetry, în cadrul Puppet Arts Program, la Universitatea Connecticut, printr-o bursă Fulbright. În timpul studiilor, a fost implicată în numeroase reprezentații, proiecte și workshop-uri oferite de Puppets Arts Program, Ballard Institute and Museum of Puppetry și Connecticut Repertory Theatre și a colaborat cu artiști ca Wyatt Cenac sau Keith Lockhart și Boston Pops Orchestra.
În septembrie 2016, a reprezentat Statele Unite la World Puppet Carnival în Lodz, Polonia, cu spectacolul ei, „Dust”, pentru care a primit premiul Best Actress.
Revenită în România, a realizat regia spectacolului “Onix și Barton”, la Opera Comică pentru Copii și „Conferințele cu Dodi și Roni” la Muzeul Național Grigore Antipa. A jucat în „Pasarea de Foc” de la Teatrul Tony Bulandra și „Harun și Marea de Povești” în regia lui Alexandru Berceanu.
În prezent realizează regia spectacolului pentru copii, „Jurassic”, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.
„Cred cu tărie că teatrul de păpuși poate face lumea mai bună și vă invit să-mi fiți alături în această călătorie.”

Lavinia Pop Coman a absolvit Facultatea de Teatru, secția Actorie.

„Păpușile m-au fascinat încă din facultate, așa că, în 2016, cu ajutorul unui prieten, am confecționat primele mele păpuși. Erau 2 marionete din eșarfe, Eva și Alfred, cu care am reușit să fac un street performance. Așa a început călătoria mea în lumea „păpușăritului”. Un an mai târziu, am ajuns în Siberia, unde, maestrul Vladimir Zakharov m-a învățat să construiesc o păpușă cu un sistem unic în lume și așa, cu ajutorul, lui am făurit-o pe Zaharashka. Următorul spectacol sper că va fi cu ea. Primul meu gând, când am început să fiu păpușar, a fost dorința de a-i face pe oameni să zâmbească atunci când nici măcar nu se așteaptă. Astăzi, scopul meu este ca oamenii să ajungă să vadă în viața unei păpuși sufletul păpușarului și să se regăsească în poveștile pe care le spunem. Ceea ce mă mulțumește cel mai mult este atunci când aud pe cineva spunând „Wow, e vie!””

*****
IMPORTANT

Dragi spectatori mari și mici,

Vă rugăm să respectați ora de începere a spectacolului, scrisă pe bilet. Spectacolul începe în cel mai scurt timp, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare.

După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora anunțată nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea lui la o reprezentaţie ulterioară.

Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnată doar în cazul anulării/reprogramării spectacolului.

Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permisă folosirea aparaturii foto-video sau a camerei de luat vederi a telefonului mobil.

Din respect pentru actori și spectatori, vă rugăm ca, în timpul spectacolului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 06 Ianuarie 2019

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL