IMAGO Vino să vezi! Alternativă Educațională Liberă și Privată de Creație Fotografică 14-25 ani

24-25 Martie 2018
București

IMAGO Vino să vezi!
Lansare 24-25.03.2018 / Gallery

Dacă îți place să vezi acele lucruri pe care ceilalți au uitat, nu știu, nu vor, le e frică sau rușine să le vadă; dacă te atrage să-ți documentezi vizual viața; dacă te fascinează să-ți transpui ideile și gîndurile în imagini; dacă “simți enorm și vezi monstruos”; dacă vrei să-ți recîștigi dreptul la excepția unui punct de vedere unic asupra lumii; dacă vrei să-ți dezvolți creativitatea; dacă crezi în talentul tău pentru fotografie… atunci te așteptăm la IMAGO.

Hai pe 24 si 25 martie la Gallery să ne cunoaștem și să vezi ce poate face IMAGO pentru tine.

O să cunoști oamenii implicați în proiect, mentorii, cei care te vor ajuta să-ți dezvolți talentul și creativitatea. O să cunoști și ambasadorii, tineri ca tine, care fac deja parte din IMAGO.
O să descoperi Gallery, spațiu de joc creativ, de detoxifiere mentală și experiment – un loc în care te vei simți respectat, ascultat și înțeles.

IMAGO este un proiect conceput și implementat de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAVC), din București, România. IMAGO este o alternativă educațională liberă și privată destinată tinerilor (14-25 ani) care vor să-și descopere și dezvolte talentul și pasiunea pentru creația fotografică. Cursurile IMAGO vor dura 6 luni împărțite în două sesiuni (primăvară: aprilie – iunie / toamnă: septembrie – noiembrie) și vor avea ca sediu principal spațiul cultural-expozițional Gallery (Leonida 9-11, sector 2, București).

IMAGO propune o abordare nouă atît în relația cu studenții, cît mai ales în ceea ce privește viziunea despre creație, imagine, fotografie, exprimare, mesaj și comunicare. IMAGO pune în centrul viziunii sale tînărul talentat și pasionat de creația fotografică care vrea să-și recîștige dreptul la excepția unui punct de vedere unic si original asupra lumii, exprimat printr-o creație fotografică onestă, autentică și eliberată de șabloane, etichete, idei preconcepute, tabu-uri, dogme și ideologii. IMAGO privește creația fotografică drept o formă de terapie, precum și un instrument de cunoaștere și reinventare a relației omului cu societatea. La IMAGO vom pune accentul pe gîndirea divergentă, inteligența emoțională și onestitate, pe creativitate liberă, diversitate, multiculturalism, toleranță, prietenie și respect. IMAGO va fi un spațiu eliberat de ideologii, dogme, prejudecăți, tabu-uri și șabloane. IMAGO va fi neutru față de orice curent ideologic politic și religios. IMAGO crede că mai ales ceea ce avem diferit și unic fiecare trebuie să ne aducă împreună ca oameni, pentru că numai așa ne vom putea cunoaște cu adevărat și vom putea să învățăm unii de la alții. La IMAGO vei fi liber să-ți expui punctul de vedere în mod liber, deschis și ferm, dar argumentat. La IMAGO vei învăța să asculți, să privești, să înțelegi și să comunici ceea ce vezi, potrivit personalității tale. La IMAGO vei fi ascultat, înțeles și respectat ca individualitate.

IMAGO NU PROMITE, UTOPIC, CĂ TE VA FACE ARTIST. Însă te va ajuta să devii cu siguranță un creator original, liber, onest și fără prejudecăți. Dacă vei munci consistent și constant, îți vei păstra onestitatea, spiritul și curajul nealterate, atunci poate creația ta, cu timpul, va fi consacrată drept artă. ARTIST NU TE FACI. Artist devii numai atunci cînd creația ta va fi consacrată drept artă – în timp, de către oameni, specialiști și istorie.

IMAGO NU PROMITE CĂ TE VA FACE FOTOGRAF. Dacă îți vei respecta talentul hrănindu-l cu muncă și studiu, atunci cu siguranță într-o zi vei ajunge să creezi fotografii, nu doar să faci poze sau imagini de stoc. Noi îți promitem doar că te punem pe drumul cel bun.

IMAGO NU ÎȚI VA DA DIPLOMĂ. Și nici premii. Nu vei fi mințit cu o bucată de hîrtie ștampilată. În schimb, vei primi instrumente de lucru și informații pe care nu le poți găsi în altă parte. Și, dacă muncești să creezi cu pasiune și onestitate, valoarea creației tale nu va avea nevoie de nici o diplomă ca să fie recunoscută și validată. Talentul, pasiunea și onestitatea – ca și bunul simț – nu pot fi legitimate prin documente oficiale. La IMAGO fiecare cursant va fi tratat individual, conform specificului personalității sale.

IMAGO NU ESTE O ȘCOALĂ DE FOTOGRAFIE. IMAGO nu are profesori, ci MENTORI care îți vor fi PRIETENI. La IMAGO vom redescoperi împreună bucuria de a crea imagini, vom învăța unii de la alții, vom socializa și vom re-învăța să vedem lucrurile pe care ceilalți au uitat, nu pot, nu știu sau le este prea frică ori rușine să le vadă. 

IMAGO: VINO SĂ VEZI!

https://www.facebook.com/events/160619657853074/

Detalii Eveniment

Perioada:
24-25 Martie 2018

Ora incepere:
11:00

Ora terminare:
19:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL