Îmbăierea bebelușului, un moment de relaxare și distracție

Prima baie a bebelușului poate fi o adevărată provocare dacă nu ai experiență și nu știi cum să manevrezi un copil care poate se teme de apă, țipă și plânge. Chiar dacă la început îți va părea stresant, cu timpul cel mic se va obișnui cu noua experiență, tu vei fi mai sigură pe tine, iar baia va deveni un moment de plăcere și relaxare pentru amândoi. 

Când îi faci prima băiță? 

Prima baie se face, în general, după căderea bontului ombilical și după cicatrizarea plăgii. Până atunci, este recomandată toaleta parțială a nou-născutului, cu un burete înmuiat în apă călduță. Poți opta pentru o măsuță de schimbat bebelușul sau pentru orice piesă de mobilier cu o suprafață plată. Poți folosi și o masă normală acoperită cu un prosop gros sau cu o salteluță, pentru ca cel mic să stea confortabil. Totuși, dacă ești nerăbdătoare să îți speli puiul, nu este obligatoriu să aștepți să-i cadă buricul, dar este important ca după baie să-l lași să se usuce complet.  

Ce pași trebuie să urmezi? 

Înainte de a începe baia, este important să pregătești toate obiectele și accesoriile de care ai nevoie. În acest fel, nu va trebui să scoți copilul din apă în caz că ai uitat ceva. Astfel, îl vei spăla și îmbrăca mai repede. Apoi, umple cădița cu aproximativ 5-7 centimetri de apă caldă, care să aibă în jur de 32 de grade Clesius. Pune copilul în cadă susținându-i capul și gâtul cu o mână și folosește cealaltă mână pentru a-l spăla. Toarnă apă caldă peste el cu regularitate pentru a îi menține constantă temperatura corpului.

Folosește doar produse de curățare delicate, destinate pielii sensibile a bebelușilor. Spală-l de sus în jos, mai întâi pe gât, apoi pe brațe, piept, abdomen, picioare, iar la sfârșit în zona genitală. Nu uita de pliurile de la gât, genunchi sau de după urechi. Clătește-l bine cu apă curată, până îndepărtezi orice urmă de săpun, apoi tamponează-i pielea delicat cu un prosop moale. Este foarte important ca după fiecare băiță, înainte de a-i pune scutecul, să folosești o cremă care hidratează și îl protejează împotriva iritațiilor de scutec. Poți aplica

de fiecare dată Bepanthen Unguent, care este la ora actuală cel mai folosit produs de pe unguent bepanthen baita Îmbăierea bebelușului, un moment de relaxare și distracțiepiață, fiind extrem de eficient în protejarea pielii împotriva cauzelor iritației de scutec. Prin intermediul lanolinei, Bepanthen Unguent asigură acțiunea exterioară, amplificând funcția de barieră naturală a pielii, în timp ce prin componenta activă pantenol (pro-vitamina B5) acționează din interior și accelerează procesul de vindecare.

Care este temperatura potrivită?

Atunci când îl dezbraci pentru băiță, cel mic poate intra în panică, așa că este important să te asiguri că încăperea are o temperatură potrivită, care ar trebui să fie de cel puțin 24 de grade Celsius. Testează apa cu cotul sau cu interiorul încheieturii mâinii, niciodată cu degetele. Copilul trebuie să se simtă confortabil în timpul băiței, iar temperatura optimă va face această experiență mai plăcută.

Cât de des îi faci baie?

Un bebeluș sănătos ar trebuie să fie spălat zilnic. Baia îl curăță și îl relaxează pe cel mic, dar are și beneficii asupra sănătății: îl ajută să se adapteze mai ușor la variațiile de temperatură și crește imunitatea, stimulează funcțiile pielii și circulația sanguină.

La ce trucuri apelezi?

Dacă puiul tău este speriat de momentul băiței, nu intra în panică. Este un sentiment firesc pentru el, care va dispărea după ce micuțul se va obișnui cu apa. Un secret care îi poate vindeca frica este să îl bagi în apă cu scutecul pe el și să așezi un prosop pe fundul cădiței, în așa fel încât bebelușul să nu alunece și să se simtă mai confortabil. Un alt truc este să faceți baie împreună, dar în acest caz ai nevoie de un ajutor care să-ți dea copilul în brațe după ce ai intrat în apă și să-l scoată apoi din cadă. Nu în ultimul rând, nu uita că un zâmbet și câteva vorbe de alint pot face minuni și îl vor calma imediat pe cel mic.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU