Importanța Minții în viața de zi cu zi și în atingerea fericirii

26-27 Aprilie 2018
București

Înțelepciunea și metoda sunt cele doua instrumente clasice prin care mintea operează în condițiile realității mundane dar și prin care aspiră și conspiră la distrugerea iluziei (samsarei) și la realizarea fericirii. Cum atingem această stare de perfecțiune în practică, dar și cum o menținem?

Importanța Minții în viața de zi cu zi și în atingerea fericirii – cu PIETER JHONSON (Tutden Lasho) – Nepal

CAND: JOI, 26 aprilie 2018, si VINERI, 27 aprilie 2018, de la ora 19:00.

UNDE: Centrul Seeds for Happiness, Bucuresti, sector 4, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16

CONTIBUTIA: Donatie sugerata: 40 ron

Detalii și Înscrierihttps://bit.ly/2HdCL3f

******

DESPRE EVENIMENT: 

Filosofia Minții, așa cum este înțeleasă în tradiția budismului himalayan, vine să ofere vestului, neofiților dar și inițiaților, provocări de gândire dar și de meditație, ce au menirea de a dizolva relativul și absolutul într-o condiție nouă, numită Dzog Chen sau Marea Perfecțiune. Înțelepciunea și metoda sunt cele doua instrumente clasice prin care mintea operează în condițiile realității mundane dar și prin care aspiră și conspiră la distrugerea iluziei (samsarei) și la realizarea fericirii. Cum atingem această stare de perfecțiune în practică, dar și cum o menținem? Se spune că, pentru crearea unei minți fericite, Buddha a transmis cele 84 de mii de ‚porți’ sau metode spre samadhi (meditație sau concentrare). Astfel, practica meditației este una indispensabilă cunoașterii naturii esențiale a minții, și odată cu experiența ei, suferințele emoționale își reduc intensitatea iar gândirea conceptuală creează loc uneia originale, clare, pure și luminoase.

Pieter Jhonson, Tutden Lasho pe numele său de călugăr ordinat în budismul tibetan Nyingma, va încerca să răspundă acestor teme prin două seri eveniment de discuție dar și de practică, lăsând deoparte dogmatismul și terminologia adesea specifice stilului monastic budist.

Sunteți provocați prin această invitație, să veniți și să descoperiți un mesager autentic al cauzei Tibetului, ce prin prezența sa, va susține nu doar prezentul status quo și valoroasa cultură de pe „acoperișul lumii”, dar și o tradiție spirituală autentică și excepțională, aflată acum în patrimoniul întregii umanități.

******

DESPRE INVITAT:

PIETER JHONSON este călugăr ordinat în Budismul Tibetan ce își are reședința în Nepal și care, de peste zece ani, își dedică cu rigurozitate existența atât practicii spirituale personale dar și publicului care îi cere prezența în diferite locuri ale lumii.

Maestrul său tibetan, la a cărui ghidare a ales calea cunoașterii interioare, este Tsulkrim Gyaltsen Rinpoche (Yachenlama), prezenta încarnare (tulku) a lui Gyalway Nyugu, maestrul despre care reputatul Patrul Rinpoche a scris clasicul comentariu Kunzang Lamé Shyalung (Words of my Perfect Teacher). Pieter este un vorbitor înzestrat cu grație și subtilitate deosebite și cultivă în discursurile lui virtuțile libertății, naturaleței și ale umorului.

Traducerea in limba romana, prin curtoazia Mariei Baescu.
******
Detalii suplimentare și înscrieri:
www.seedsforhappiness.ro
[email protected]
021.3374822 sau 0760.907.466

Detalii Eveniment

Perioada:
26-27 Aprilie 2018

Ora incepere:
19:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL