Incepe MINIMEST Bucuresti 2015, festivalul cu filme si ateliere pentru copii

00:00:00 - 00:00:00
08-11 Octombrie 2015
București

MINIMEST Bucuresti 21015, festivalul cu filme si ateliere pentru copii din cadrul Festivalului Anim’est, 2- 11 octombrie 2015

Cei mai mici fani ai animației au un nou prilej de entuziasm, la început de octombrie: ediția aniversară Anim’est, ce sărbătorește 10 ani de existență a festivalului, pregătește o nouă selecție de filme îndrăgite și premiate în toată lumea, proiectate la București în cadrul secțiunii Minimest. În plus, cei mai curioși dintre prichindei vor avea acces în culisele animației, prin intermediul unor ateliere ce le vor testa imaginația și îi vor învăța să aducă povești la viață.

De vineri până duminică, în cele două weekenduri ale festivalului (2-5 și 9-11 octombrie), cinematografele Elvire Popesco și Studio îi așteaptă pe cei mici la proiecțiile Minimest, în număr mare.

Cinci lungmetraje de animație au fost selectate în secțiunea dedicată copiilor anul acesta la MINIMEST Bucuresti 2015. Trei dintre ele sunt Trippel Trappel. De trei ori în bucluc (r. Albert ‘t Hooft, Paco Vink), o producție Olanda-Belgia despre trei animăluțe care își pretind dreptul la cadouri de Crăciun, aidoma tuturor copiilor, Loulou și incredibilul secret (r. Éric Omond, Grégoire Solotareff), câștigătorul premiului César pentru Cel mai bun film de animație în 2014, despre prietenia puțin probabilă dintre un lup și un iepure, și Mune, gardianul Lunii (r. Alexandre Heboyan, Benoît Philippon), un 3D adorabil despre misiunea lui Mune, un faun pus pe șotii, de a salva omenirea. Selecția e completată de două titluri norvergiene: Hocus Pocus, Alfie Atkins, în regia cunoscutei regizoare Torill Kove (a câştigat un Oscar în 2007 şi a fost nominalizată din nou anul acesta), și Crăciunul lui Louis și Nolan (r. Rasmus A. Sivertsen), selectate ca parte din programul Țara Invitată: Norvegia, cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România și al NFI Norwegian Film Institute.

Selecția de filme din cadrul MINIMEST Bucuresti 2015 va cuprinde și o serie de scurtmetraje japoneze pentru copii semnate de Kōji Yamamura, unul dintre cei mai importanți animatori independenți ai momentului, invitat oficial la ediția aniversară Anim’est, cu sprijinul Ambasadei Japoniei.

Krtek. Aventurile cartitei MinimestUn alt highlight al programului MINIMEST Bucuresti 2015 dedicat celor mici este colecția de episoade Krtek. Aventurile cârtiţei, ce aduce pe ecranele Anim’est, cu sprijinul Centrului Ceh, celebrul personaj al seriei de filme create de animatorul ceh Zdeněk Miler începând cu 1956.

Pe lângă acestea, 25 de scurtmetraje proiectate în trei calupuri separate intră, anul acesta, în competiţia pentru trofeul Minimest. Cei mici se vor delecta, între altele, cu poveşti despre animale care oferă lecții de viață (Greierele şi furnica, r. Marina Andree Skop, Monstrul prietenos, r. Rob Shaw), despre prietenia dintre fiinţe aparent total diferite (Ivan și lupul, r. Anna Levinson, Cravata, r. An Vrombaut), cu o mică lecţie de ecologie (Blocați grămadă, r. Marc Riba, Anna Solanas) și un documentar pentru micii cercetători (Charles Darwin descoperă lumea: tatuul, r. Jernej Lunder).

Componenta educațională a festivalului Anim’est este mai activă, în 2015, ca oricând: cu ocazia celei de-a 10-a ediţii, 10 ateliere de animaţie de câte o zi, în prezența trainerilor Ion Aramă și Serghei Chiviriga, doi tineri regizori și animatori, vor fi organizate pentru copiii cu vârste între 8 şi 12 ani, la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. Înscrierea la aceste ateliere se poate face până pe 27 septembrie, pe baza unei scurte povești de maxim jumătate de pagină A4, alături de un desen care să o ilustreze, la [email protected].

De asemenea, în zilele de weekend, între prima şi a doua proiecţie de film, prietenii de la Creative Arts şi Asociaţia Da’DeCe vor organiza, la Cinema Studio, ateliere creative, pornind de la temele şi personajele filmelor vizionate, fără a fi necesară înscrierea. În plus, înainte de fiecare proiecţie din programul Minimest, Ion Aramă va susţine în sala Cinema Studio demonstraţii live de animaţie pentru copii.

Mune, gardianul lunii

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco şi la Re:Animation Hub.

Pentru grupurile organizate prin şcoli, se asigură gratuitate atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice însoţitoare, la orice proiecţie din cadrul Minimest. Grupurile de minimum 10 copii însoţite de un adult la proiecţiile de sâmbătă şi duminică vor fi considerate grupuri organizate dacă rezervarea este făcută în prealabil, la [email protected]. Pentru grupurile de minimum 5 copii însoţite de un adult, la proiecțiile Minimest de sâmbătă şi duminică, accesul este gratuit pentru copii.

Detalii Eveniment

Perioada:
08-11 Octombrie 2015

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL