Trăiește poveștile copilăriei prin joc, pantonimă, improvizație şi imaginație.
Joaca – este cea mai eficientă formă de învăţare. Un atelier de teatru-joc, cu cei mai buni actori din lume: copiii!
În partea de început a cursului ne vom încălzi cu exerciţii şi jocuri de improvizaţie pentru a ne antrena atenţia, concentrarea, imaginaţia, capacitatea de a improviza rapid.
Atelierere de teatru nonverbal MiMa Muzica se construiesc în jurul unei mici scenete, pornind de la situaţii reale sau imaginare (basme, fabule, poezii, vise şi dorinţe, poveşti: „Harap Alb”, „Scufiţa Roşie”, Moş Crivăţ” etc.), în cadrul cărora copiii pot deveni pe rând prinţi, prinţese, tâlhari, doctori, cumetre, bătrâni ţâfnoşi sau înţelepţi, îngeraşi, lei, zâne şi tot felul de personaje existente şi inexistente, până acum. Copiii intra pe rând în pielea fiecărui personaj, un joc de rol care dezvoltă capacitatea de a te descoperi în relaţie ‘cu altcineva’, de a empatiza, de a imagina, de a comunica.
În partea a doua a atelierului aducem în joc poveştile muzicale. Cu ajutorul sunetelor, cei mici vor experimenta limbajul non-verbal: prin intermediul mişcărilor şi al gesturilor, vor crea sau vor descoperi un personaj, o situaţie sau o stare emoţională.
Atelierul este coordonat de actrița Veronica Stoian. La baza conceperii atelierelor de teatru nonverbal sustinute de asociatia MiMa Muzica stau exerciţiile de improvizaţie Viola Spolin şi elementele de pantomimă preluate din “Şcoala de pantomimă “ a actorului Dan Puric.
Inscrierile pentru Atelierul Demo de sambata 3 februarie 2018 se fac in limita locurilor disponibile prin trimiterea unui email la adresa [email protected].
Vezi şi: Ateliere MiMa. Educaţie Muzicală bazată pe Metode de Pedagogie Activă: Dalcroze, Orff şi Kodaly