Intersecțiile de sâmbătă pentru copii cu Mihaela Frunză

Sâmbătă 21 Decembrie 2019
București

Aventura printre temele filosofice care stârnesc și stimulează gândirea critică, discuțiile grele și amuzante, cu mari emoții pentru filosofii invitați și multe întrebări și răspunsuri din pareta copiilor, se încheie odată cu sfârșitul anului 2019 și-al Sezonului 5 al Intersecțiilor cu întrebarea asta: are viața unei furnici sens sau nu?

Mihaela Frunza, profesoară de filosofie, vine tocmai de la Cluj pentru acest atelier. Mihaela are multă experiență în ceea ce privește atelierele de acest fel. la Cluj coordonează inclusiv Clubul de filosofie cu copiii.

”A fost odată o furnică-explorator, care a colindat toată lumea și a aflat care este rostul furnicilor în acest univers… doar că celelalte furnici nu sunt deloc convinse că rostul lor este cel descoperit de furnica-explorator! Are viața furnicilor un sens? Putem să îl descoperim și să îl discutăm împreună? Ce ne spune această poveste despre sensul vieților altor viețuitoare? Pornind de la o poveste scrisă de Peter Worley, atelierul de sâmbătă își propune să exploreze tema sensului vieții, într-o discuție jucăușă despre furnicuțe, furnicari, albine și alte viețuitoare.” (Mihaela Frunză)

În acest sezon, Intersecțiile pentru copii au fost axate pe gândirea critică, cultivarea și stimularea ei, fiind rezultatul unei colaborări de durată cu Centrul de cercetare în etică aplicată. Copiii au lucrat cu filosofi din cadrul centrului în jurul mai multor teme ca internetul, puterea, prietenia, liderii, munca, iubirea, cumințenia.

Intersecțiile pentru copii din 21 decembrie sunt dedicate copiilor între 10 și 14 ani. Așteptăm copiii să se înscrie la atelier, până vineri, 20 decembrie.
Pentru înscrieri vă rugăm trimiteți un mesaj privat pe pagina Rezidența BRD Scena9 cu numele și vârsta copilului.

Participarea este gratuită.

Intersecțiile de miercuri și Intersecțiile de sâmbătă pentru copii sunt un proiect creat și dezvoltat de scriitoarea Svetlana Cârstean. Intersecțiile de miercuri și Intersecțiile de sâmbătă pentru copii se desfășoară în cadrul unui parteneriat de durată cu BRD Société Générale. Sunt finanțate de Fundația9 și co-produse de Rezidența BRD Scena9.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 21 Decembrie 2019

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL