Jucarii pentru copiii autisti din Constanta

15 Decembrie 2022 - 31 Ianuarie 2023
Constanta

Crăciunul cu stimulii lui, sunete, vizite, lumini poate fi o sursă de stres pentru copiii autiști și familiile lor. Ajutați-ne să aducem un pic de bine în viețile lor dăruindu-le cadouri speciale, adaptate nevoilor lor!

Asociația pentru Autism și Boli Rare organizează campanii de fundraising și a obținut sposorizări atât direct cât și prin intermediul formularelor 230, folosind fondurile pentru a oferi servicii medicale și terapeutice copiilor cu autism din Constanța . Asociația oferă și servicii de traducere și interpretare gratuite părinților copiilor cu autism care au contactat specialiști din afară României. În plus, voluntarii și membrii asociației oferă consultații juridice gratuite părinților copiilor cu deficiențe pentru obținerea beneficiilor sociale la care au dreptul și consiliere în relația cu autoritățile.

Beneficiari

Copiii si familie afectate de autism din judetul Constanta. Vor fi vizati copiii de la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism Constanţa si de la CSEI Maria Montessori Constanta.

Listă activități

Vom distribui jucarii adaptate nevoilor copiilor cu autism din judetul Constanta dupa consultarea cu parintii si/sau terapeutii lor. Vom viza copiii de la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism Constanţa si de la CSEI Maria Montessori Constanta.

Rezultate estimate

Să aducem un pic de bine în viețile copiilor cu autism lor dăruindu-le cadouri speciale, adaptate nevoilor lor!

Nevoie de finanțare

Ne propunem sa strangem 20000 de RON pentru a distribui jucarii copiilor de la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism Constanţa si de la CSEI Maria Montessori Constanta. Proiectul poate fi extins daca finantarea e mai mare. Noi ne dorim sa putem aduce bucurie in vietile mai multor copii cu autism. In 2019, erau deja 500 de copii inregistrati cu autism in judetul Constanta conform Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa.

Ce este Autismul?

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează interacțiunea socială și comunicarea. De asemenea, afectează comportamentul și dezvoltarea cognitivă. Societatea Națională de Autism (NAS) din Marea Britanie afirmă că autismul este o „dizabilitate complexă de dezvoltare care apare de obicei în primii trei ani de viață”.

Principalele caracteristici ale autismului sunt dificultățile de interacțiune socială, comunicare verbală și non-verbală și comportamentele repetitive. Aceste caracteristici sunt prezente încă din copilărie și afectează funcționarea zilnică.

Autismul este o tulburare de spectru: poate afecta oamenii în diferite grade, în moduri diferite și în diferite măsuri. Nu este un singur lucru, ci multe lucruri; ceea ce înseamnă că poate fi greu de diagnosticat sau identificat, precum și dificil de tratat sau gestionat. Nu există două persoane din spectru care să-l experimenteze exact în același mod: autismul se prezintă diferit pentru fiecare persoană cu autism.

Susține

Doneaza prin transfer bancar:

Beneficiar: ASOCIATIA PENTRU AUTISM SI BOLI RARE
CIF: 31044953
IBAN LEI: RO44BTRLRONCRT00T0789402
Banca LEI: Banca Transilvania

Detalii: https://www.sustinebinele.ro/

Detalii Eveniment

Perioada:
15 Decembrie 2022 - 31 Ianuarie 2023

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL