La Antipa in spatele usilor inchise. Migratiile fluturilor

Sâmbătă 22 Februarie 2014

Conferinta Migratiile fluturilor din seria conferintelor La Antipa in spatele usilor inchise. Prezinta dr Mihai Stanescu

fluturiÎn ciuda dimensiunii reduse și a fragilității morfologice, unele specii de fluturi pot realiza migrații, pe distante destul de mari.

Aceste migrații au ca scop evitarea efectelor anotimpului nefavorabil (temperaturi scăzute, precipitații crescute etc), lipsa hranei etc. În ultimele decenii, migrațiile fluturilor sunt în atenția specialiștilor, deoarece furnizează informații cu privire la evoluția efectivelor unor specii și permit urmărirea mai eficientă a efectelor schimbărilor climatice asupra faunei locale.

Conferința „Migrațiile fluturilor” oferă o trecere în revistă a nouă dintre cele mai interesante cazuri de migrație din lumea fluturilor, punctând și relațiile dintre om și speciile migratoare de lepidoptere.

Pentru al treilea an consecutiv, Muzeul „Antipa” va acorda premii la sfârsitul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia aparatelor foto oferite de către sponsorul nostru, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăsura în ianuarie 2015.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: [email protected].

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 22 Februarie 2014

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL