Mega expoziția mini mașinilor la Mega Mall

18-21 Martie 2021
București

Între 8 și 28 martie, te invităm să vezi cele mai simpatice mini mașini retro într-o MEGA expoziție!

„Mega Expoziția Mini Mașinilor” reunește 12 dintre cele mai simpatice automobile retro, de dimensiuni reduse, din lume: precum Volkswagen Beetle, Fiat 500, ROVER Mini și chiar și Dacia Lăstun sau Trabant. Acestea sunt simbolurile unei perioade în care resursele limitate au stimulat creativitatea oamenilor de a găsi soluții prin care să obțină maximum de beneficii cu investiții minime. Cu toate acestea, mașinile continuă să ne fascineze și astăzi, prin aspectul lor plăcut, preferat în special de doamne.

Atmosfera nostalgică va fi completată de tablouri ale mașinilor pictate în cafea de către Adrian Mitea (The Coffee Artist). Artistul a ilustrat automobilele în spații din arhitectura Mega Mall, imaginate în contextul anilor 1950.

Mai multe detalii aici -> https://megamallbucuresti.ro/evenimente/descopera-mini-masini-retro-intr-o-mega-expozitie/

𝗖𝘂𝗿𝗶𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶 𝗺𝗮𝘀̦𝗶𝗻𝗶𝗹𝗲 𝗲𝘅𝗽𝘂𝘀𝗲 👇

Curioșii vor fi surprinși să afle că, în contrast cu credința populară, caroseria Trabantului nu era fabricată din carton, ci dintr-un material numit Duroplast, realizat din reziduuri de bumbac și rășini din fenol. Mai mult, unele exemplare de Dacia 500 „Lăstun”, produse între 1987 și 1991 la Timișoara, aveau o calitate atât de scăzută, încât se defectau imediat ce ieșeau din fabrică. BMW Isetta, care se regăsește printre exponate, putea fi condusă cu permis de motocicletă în anumite țări. De aceea, avea în spate o singură roată, fără posibilitatea de a merge în marșarier. În mod comic, una din cerințele de proiectare pentru Citroën 2CV, mica mașină care poate fi admirată și în celebrul film „Jandarmul din Saint Tropez”, a fost să poată transporta un coș de ouă pe drumurile neasfaltate, fără ca acestea să se spargă. O marcă îndrăgită de toată lumea, Mini s-a remarcat în sporturile cu motor, unde s-a impus în fața unor mașini mult mai puternice.

De exemplu, în timpul Raliului de la Monte Carlo din 1964, 1965 și 1967, Mini a depășit modele precum Lancia Fulvia HF, Porsche 911, Renault 8 Gordini sau Mercedes-Benz 300SE. Toate aceste mașini și multe altele, alături de reprezentările lor în cafea, pot fi descoperite până pe 28 martie, la Mega Mall.

Detalii Eveniment

Perioada:
18-21 Martie 2021

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
21:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL