Mestesugul olarului, linogravura & plimbare cu bikla

Saturday 11 November 2017
București

Mestesugul olarului, linogravura & plimbare cu bikla! Intotdeauna mi-a placut enorm sa petrec timp la prietenii nostri care au ridicat de a lungul anilor recunoastere mestesugurilor din satul din Piscu la nivelul la care este acum.

Acolo iti ofera o gustare din meseriile lor artistice. Olarit, sculptura, linogravura, picture. Au si adaugat posibilitatea sa ne plimbam cu bikla :o)

___CAND? Sambata 11 noiembrie, ora 11
___UNDE? Piscu, la 45 min de Bucuresti
___ Locuri disponibile? 20

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

___CE FACEM ACOLO?
– descoperim atelierul unui sculptor cunoscut in Romania si recunoscut dincolo de granite: Virgil Scripcariu
– atelier de olarit la roata cu un olar experimentat,
– atelier de linogravura cu Virgil,
– plimbare cu bicicliete pe potecute pana la manastirea Tiganesti si inapoi.

___CE TREBUIE SA STII?
Pentru ca vremea se face mai calda si pentru ca ne place arta, activitatile manuale, , hai sa exploram intr-un sat de olar Piscu, o casa cu artisti sculptori, olari pentru a descoperi acest mestesug care transforma lutul in vase si alteori in statui de bronz.

Situat la 45 de min de Bucuresti, Piscu este un fost sat de olari unde o comunitate de artisti incearca sa valorizeze specificul locului, astfel incat satul sa fie ferit de a intra in marea familie a satelor de campie comune, lipsite de personalitate. La sfârşitul anilor 80 ardeau la Piscu regulat 120 de cuptoare ; azi mai ard ocazional 5.

Vom vizita aceasta comunitate de artisti reunita sub numele de « Lut Ars » si impreuna vom face o incursiune in mestesugul olaritului, in cadrul unui workshop de 3 ore.

Vom testa roata olarului sub indrumarea unui olar experimentat si in paralel, vom descoperi ce este linogravura indrumati de Virgil, artist sculptor renumit pentru sculpturile lui.

Daca ai copii prea mici ca sa se bucure de roata olarului sau de tehnicile de linogravura, vor putea picta vase de lut si sa le ia acasa la sfarsit. Pentru ei, doar costul acestui vas va fi luat in calcul ;o)

De ce sa vii?
Ai ocazia sa te bucuri de un atelier frumos impreuna cu prietenii sau copiii tai. Cei care se vor lasa cuceriti de lumea olaritului pot cumpara bucati de lut la pachet («caramizi » de 1,5 kg) ca sa se mai joace pe acasa.

Vei putea duce acasa vasele concepute de tine sau le vei putea lasa la ars ca sa le iei data viitoare cand vii. Asa, le vei putea picta. Arsul unui vas costa 5 lei.

Vei ajuta promovarea culturii : Familia Scripcariu a infiintat o scoala gratuita pentru copii din satul Piscu, unde cea de stat a fost inchisa. Ei sustin costurile acestei scolii datorita grupurilor care vin la ei sa fie initiati in artele lor. De asemenea, primesc tot in mod gratuit copii din sat, toata vara pentru a le invata sa aprecieze arta si de asemenea, meserii artizanale care le vor putea fi utile in viitor.

Cum ajungem acolo ?
Pentru cei care nu au masina sau nu vor sa conduca, un microbuz sau masini personale ne vor astepta in Piata Charles de Gaulle la locul de intalnire.

Costul transportului nu este inclus in pretul evenimentului si va fi in functie de nevoile grupului.

___CAT COSTA si ce include vei gasi pe site aici:
http://www.evadeazacunoi.ro/evadari/484-mestesugul-olarului-linogravura-plimbare-cu-bikla.html

___ORGANIZATOR:
Seb
[email protected]ro
0752 032 032

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 11 November 2017

Program:
11:00 - 14:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL