Se lansează Muzeu de buzunar la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Kituri de exporare creativă +10 ani

11:00 - 13:00
Sâmbătă 12 Noiembrie 2022
București

Când ești copil, o vizită în muzeu poate fi o adevărată aventură. Mai ales dacă te afli pentru prima dată în Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și nava la bordul căreia tocmai ai urcat și-a pierdut busola. Și la propriu și la figurat.

Destinația ta este total necunoscută, nu ai niciun reper, chiar dacă ești înconjurat de hărți, dar ai venit aici hotărât să să devii expert(ă) în ale cartografiei.

Ai aflat că Asociația Da’DeCe a creat un nou kit de explorare creativă – ”La drum cu Exuberanța”, ce va fi lansat sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 11.00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. În călătoria ta pe Nava Exuberanța vei afla mai multe despre cât de important este să știi să te orientezi, descoperind o sumedenie de hărți valoroase din colecția muzeului, dar și poveștile celor mai importanți cartografi ai lumii și instrumentele folosite de ei pentru realizarea hărților.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, și se realizează doar pe baza înscrierii prealabile prin formularul de înscriere: https://forms.gle/qGmKgXATvLHy1Nef8

Unde? Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Str. Londra nr. 39, sector 1, București.

Proiectul Muzeu de buzunar este conceput și derulat de Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Cele două kituri – La drum cu Exuberanța și Arta simte ca tine – se adresează copiilor de +10 ani și sunt disponibile gratuit pentru aceștia în muzeele partenere, pentru vizitarea în familie sau grupuri (școlare).

Accesul și vizitarea muzeelor se face pe baza de bilet de intrare, conform tarifelor obișnuite ale muzeului.

Mai multe detalii despre proiect pe http://www.xn--asociaiadadece-lbf.ro/ și pe FB @asociatiadadece sau Instagram @asociatia_da_de_ce.

Echipa de creație:
Concept: Iulia Iordan
Graphic design: Paula Rusu

Kit Muzeu de buzunar la Muzeul Hărților și Cărții Vechi din București
Texte: Veronica Leca
Ilustrații: Maria Surducan
Documentare: Despina Hașegan


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 12 Noiembrie 2022

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL