Muzeul Animat – Vila cu clopoței. Episod online

Sâmbătă 19 Decembrie 2020
Online

În clinchete de clopoței, vă anunțăm că 𝑴𝒖𝒛𝒆𝒖𝒍 𝒂𝒏𝒊𝒎𝒂𝒕 continuă cu un nou episod, sâmbătă, 19 decembrie, ora 10.30. Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici să urmărească, alături de părinți, acest nou episod online care va fi postat pe paginile de Facebook ale MMB.

Obiectele din patrimoniul muzeului care vor fi personificate prin bandă desenată sunt de data aceasta clopoțeii din sticlă colorată de la Muzeul Nicolae Minovici.

După ce vor afla povestea obiectelor din colecția MMB și vor învăța cum să le transpună în bandă desenată, copiii sunt invitați la rândul lor să posteze propriile creații și povești, adăugând imaginea în comentarii la postarea ce li se adresează.

*** Despre program ***

„Muzeul animat” a debutat în luna aprilie a acestui an. Pe parcursul activităților din cadrul programului, îndrăgitul autor Mihai Grăjdeanu îi invită pe copii în lumea benzilor desenate într-un mod cu totul inedit.

Rând pe rând va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. Astfel, cei mici vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru crearea unei benzi desenate.


 RECOMANDARE


Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a initiat multiple proiecte editoriale, precum „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic” și BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. Este co-organizatorul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) si curatorul seriei de expozitii „Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Suțu (MMB).

Event by Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 19 Decembrie 2020

Program:
10:30 - 11:30

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL