Ritmurile muzicale alese corect dezvolta sensibilitatea umana de la o varsta frageda
Gandirea creativa este o necesitate a vremurilor pe care le traim. O definitie a gandirii creative ar fi ca ea reprezinta o varietate de idei si solutii originale pe care cineva le gaseste la o anumita problema. Oare este posibil ca un copil sa invete sa gandeasca creativ? Cum il putem determina pe cel mic sa fie independent, sa puna intrebari si mai ales sa-si pastreze curiozitatea pentru cat mai mult timp?
Fiecare parinte isi doreste ca fetita sau baiatul lui sa aiba o minte sclipitoare si o imaginatie extraordinara. Foarte bine ca va doriti aceste lucruri, dar ele nu sunt trasaturi neaparat native. Creativitatea si originalitatea se pot cultiva inca de la nastere si chiar mai inainte, din viata intrauterina. Doua dintre metodele eficiente de a dezvolta gandirea creativa a unui copil sunt: sa-l initiati in lumea povestilor si sa-i puneti muzica pentru copii.
Ritmurile muzicale alese corect dezvolta sensibilitatea umana de la o varsta frageda. Un copil obisnuit sa asculte muzica se dezvolta mai bine, dar trebuie sa alegeti acele ritmuri care se potrivesc cu gusturile si starea de spirit ale copilului. Pe langa melodii, cel mic poate fi foarte receptiv la CD-urile muzicale cu basme sau la animatiile din diverse aplicatii. Ramane doar la latitudinea voastra sa alegeti ce credeti ca-i va placea.
Basmele ii atrag mereu pe copii, iar atunci cand au ocazia sa vada o poveste transpusa intr-o piesa de teatru sunt de-a dreptul fascinati, dar si mandri de ei ca stiu firul povestii. Pentru ca parintii sunt destul de ocupati si nu reusesc sa-i duca pe cei mici asa des la teatru, si basmele pe CD sunt o varianta. Cand sunt ascultate inainte de culcare, inlocuiesc cititul povestii din carte. Dar nu faceti asta in mod frecvent, cititul in mod clasic a povestii de catre parinti este mult mai important.
Muzica ce insoteste o poveste audio sau melodiile dintr-un desen animat devin in scurt timp foarte populare printre copii, care le memoreaza si le fredoneaza in incercarea de a-si imita eroii din basmul sau desenul animat preferat.
Ascultarea muzicii este nu numai o modalitate foarte buna de relaxare, dar, in acelasi timp este un stimulent pentru dezvoltarea creierului. Cand aud ritmurile preferate, copiii devin mai calmi, mai sensibili si mai creativi. Asa ca atunci cand sunteti acasa nu uitati sa-i puneti muzica sau accesati http://www.disney.centruldeparenting.ro/, unde veti gasi cateva dintre cantecelele preferate de pe Disney Junior si puteti face impreuna o mica repetitie. Mai multe melodii ritmate si educative ii asteapta pe micuti in fiecare zi de la 18:30, la Disney Junior, inainte de episoadele cu favoritii lor.