Nordic Film Festival – Ediția a 3-a la Cinema Elvire Popesco

22-25 Septembrie 2022
București

Timp de patru zile, Nordic Film Festival îți aduce aproape creatorii de artă vizuală și poveștile din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Între 22 și 25 Septembrie, te așteptăm la Cinema Elvire Popesco cu 14 filme de ficțiune care să te învigoreze toamna aceasta.

Festivalul este susținut de Ambasada Regatului Danemarcei, Ambasada Republicii Finlanda, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda, Ambasada Regatului Norvegiei și Ambasada Suediei la București.

PROGRAM FESTIVAL

JOI / 22 SEPTEMBRIE / ORA 18:30
RUN UJE RUN / Comedie-Dramă / Suedia / 2020
Durata: 1h 18m
Regie: Henrik Schyffert.
Sinopsis: Un film autobiografic cu și despre Uje Brandelius, regizat de către debutantul în domeniu Henrik Schyffert. Despre modurile în care viața ia întorsături la care nu te aștepți. Despre ce trebuie să faci, până nu e prea târziu. Și despre ce să nu faci.

JOI / 22 SEPTEMBRIE / ORA 20:30
WILDLAND / Thriller / Danemarca / 2020
Durata: 1h 29m
Regie: Jeanette Nordahl
Sinopsis: În urma unui accident de mașină în care își pierde mama, Ida, în vârstă de 17 ani, se mută împreună cu mătușa ei îndepărtată și fii mari ai acesteia. În interiorul casei e plin de tandrețe și iubire, dar în afara casei, familia duce o viață violentă și criminală.

VINERI / 23 SEPTEMBRIE / ORA 18:30
THE BLIND MAN WHO DID NOT WANT TO SEE TITANIC / Dramă / Finlanda / 2021
Durata: 1h 22m
Regie: Teemu Nikki
Sinopsis: Jaakko e orb și cu handicap, incapabil de a-și părăsi scaunul cu rotile. Totuși o iubește pe Sirpa. Deși cei doi locuiesc departe unul de celălalt și nu s-au întâlnit niciodată în persoană, ei își vorbesc zilnic prin telefon. Când află că Sirpa este copleșită de vești rele, Jaakko hotărăște să se ducă la ea în persoană, în ciuda condiției în care se află. Pe drum, el se va baza pe ajutorul a cinci străini în cinci locuri diferite: de acasă până la taxi, în taxi spre stația de transport în comun, din stație până la tren, de la tren până în alt taxi și, în final, din taxi până la…ea?


 RECOMANDARE


VINERI / 23 SEPTEMBRIE / ORA 20:30
HOPE / Dramă / Norvegia / 2020
Durata: 2h 5m
Regie: Maria Sødahl
Sinopsis: Ce se întâmplă cu dragostea când o femeie aflată la mijlocul vieții mai rămâne cu doar trei luni de trăit? Anja (43 de ani) trăiește împreună cu Tomas (59 de ani) într-o mare familie cu copii proprii și adoptați deopotrivă. De ani buni, cuplul a devenit din ce în ce mai distant.
Când Anya este diagnosticată cu cancer cerebral în fază terminală chiar în ziua dinaintea Crăciunului, cuplul trece printr-un curs intensiv despre încrederea reciprocă. Cunoscându-se unul pe altul din nou, ei devin în mod inconștient protagoniștii propriei povești de dragoste.

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 11:00
DREAMBUILDERS / Animație / Danemarca / 2020
Durata: 1h 21m
Regie: Kim Hagen Jensen, Tonni Zinck
Sinopsis: Minna trăiește în pace împreună cu tatăl ei, până când viața îi este răsturnată de către sora ei vitregă enervantă. Totuși, tânăra nu are de gând să lase lucrurile așa cum sunt și cere ajutorul „creatorilor viselor”.

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 13:00
SUPERFURBALL / Animație / Finlanda / 2019
Durata: 1h 26m
Regie: Joona Tena
Sinopsis: Când o fată capătă o superputere secretă de la porcușorul ei de guineea, viața ei obișnuită este răsturnată cu susul în jos. Ea decide să-și folosească noile puteri pentru a schimba lumea.

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 15:00
OUT STEALING HORSES / Dramă-Mister / Norvegia / 2020
Durata: 1h58m
Regie: Hans Petter Moland
Sinopsis: Noiembrie 1999: Trond, 67 de ani, trăiește în completă izolare, așteptând să întâmpine Anul Nou 2000 de unul singur. El descoperă atunci cine îi este vecin, un bărbat pe care îl cunoscuse în 1948. În vara în care Trond împlinise 15 ani. Vara în care tatăl lui Trond îl pregătise pentru trădarea și dispariția sa. Vara în care Trond devenise un adult și întâlnise femeia pe care a dorit-o mereu. Femeia cu care tatăl lui Trond urma să își petreacă viața.
Un film bazat pe faimosul roman al lui Pet Petterson.

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 17:30
TOVE / Dramă-Biografic / Finlanda / 2020
Durata: 1h 43m
Regie: Zaida Bergroth
Sinopsis: Războiul s-a sfârșit și viața a început din nou pentru Tove Jansson. Când o întâlnește pe regizoarea de teatru Vivica Bandler, se îndrăgostește. În același timp, creativitatea ei începe să ia căi neașteptate și începe să scrie povestea Moomins.

SÂMBĂTĂ / 24 SEPTEMBRIE / ORA 20:00
BEWARE OF CHILDREN / Dramă / Norvegia / 2020
Durata: 2h37m
Regie: Dag Johan Haugerud
Sinopsis: Filmul urmărește consecințele unui eveniment tragic dintr-o suburbie de clasă mijlocie din Oslo. În timpul unei pauze la școală, Lykke, fiica în vârstă de 13 ani a unui membru proeminent din Partidul Muncitoresc, îl rănește grav pe colegul ei Jamie, fiul unui important politician de dreapta. Când Jamie moare în spital, mărturii contradictorii în legătură cu evenimentul în cauză riscă să agraveze situația dificilă și traumatică. Chiar a fost doar o joacă de copii?

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 11:00
THOR / Animație / Islanda / 2011
Durata: 1h 22m
Regie: Óskar Jónasson
Thor este un tânăr fierar, care locuiește fericit cu mama sa într-un sat liniștit. Legenda spune că este fiul lui Odin, regele zeilor. Prin urmare, sătenii cred că uriașii înspăimântători nu îi vor ataca niciodată. Dar se înșeală amarnic. O armată uriașă zdrobește satul și îi duce pe săteni la Hel, regina lumii subterane. Thor este doborât și lăsat în urmă. De îndată ce-și revine, își propune să-și salveze prietenii cu ciocanul Crusher – o pretinsă armă magică!

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 12:45
TIGERS / Dramă-Biografic / Suedia / 2020
Durata: 1h 56m
Regie: Ronnie Sandahl.
Sinopsis: O experiență pe viață și pe moarte prin industria modernă a fotbalului. Cu umor negru ca smoala și o viziune unică asupra lumii sporturilor, în al doilea său film regizat, Ronnie Sandahl ilustrează povestea reală a lui Martin Bengtsson, un tânăr talentat de 16 ani, care a fost vândut unui mare club italian de fotbal – un vis al copilăriei, transformat într-un coșmar înfricoșător. O poveste a maturizării, despre obsesia pasionată a unui tânăr, într-o lume unde orice și oricine are un preț.

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 15:00
ERNA AT WAR / Istoric / Danemarca / 2020
Durata: 1h 45m
Regie: Henrik Ruben Genz
Sinopsis: Erna se deghizează în bărbat pentru a-i ține locul fiului său, ce are deficiențe de intelect, atunci când acesta este chemat pe front. Ea merge la război în locul lui iar în tranșee redescoperă dragostea.

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 17:30
MY DAD, MARIANNE / Comedie-Dramă / Suedia / 2020
Durata: 1h 50m
Regie: Mårten Klingberg
Sinopsis: Când preaiubitul tată al Hannei, preotul cu barba lungă, îi mărturisește că numele său este de fapt Marianne, lumea Hannei se prăbușește brusc. Niciun curs despre creativitatea în norme sociale nu o poate ajuta să treacă peste; Hanna o urăște pe Marianne, care i-a furat tatăl. Însă pentru Marianne nu mai există cale de întoarcere; trebuie să fie ceea ce este cu adevărat.

DUMINICĂ / 25 SEPTEMBRIE / ORA 20:00
AGNES JOY / Dramă / Islanda / 2019
Durata: 1h 32m
Regie: Silja Hauksdóttir
Sinopsis: Rannveig se confruntă cu burnout în toate aspectele vieții ei banale din suburbie. A rămas blocată la o slujbă pe care o urăște și într-o căsnicie care se stinge încet. În plus, ea se luptă constant cu fiica ei rebelă, Agnes, și nu se poate obișnui cu gândurile ca Agnes să crească și să o lase în urmă. Când un nou vecin, Hreinn, apare la ușa lor, Rannveig și familia se confruntă cu noi provocări pe care nu le pot controla.

Detalii Eveniment

Perioada:
22-25 Septembrie 2022

Ora incepere:
18:30

Ora terminare:
23:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Cinema Elvira Popescu

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bd. Dacia, nr.77

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL