O lume a jocurilor. Expoziţie – unicat de jocuri vechi românești și străine | 3-15 decembrie

01-15 Decembrie 2021
București

🎲 Expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată „𝙊 𝙡𝙪𝙢𝙚 𝙖 𝙟𝙤𝙘𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧” include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din zone diferite ale lumii. Este pentru prima dată când acest jocuri de colecție sunt expuse public.

Unde? ARCUB, Str. Lipscani nr. 84-90, Bucuresti

👨‍👩‍👦 Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, deținută de Alina Moldovan și face parte dintr-un proiect mai amplu care urmează să se desfășoare în cursul anului 2022 la ARCUB.

⭐ Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau în interior, jocuri care au la bază nevoia fundamentală a omului de libertatate, de socializare și de ieșire din cotidian, din sfera angajării sociale.

♟ Expoziţia „𝙊 𝙡𝙪𝙢𝙚 𝙖 𝙟𝙤𝙘𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧” este prezentată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al Hanului Gabroveni. În Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus sau Johan Huizinga), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici.

📌 Expoziția va putea fi vizitată în baza unei programări, în perioada 3-15 decembrie. Vernisajul expoziţiei „O lume a jocurilor” este programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, de la ora 17.00 şi va include un concert de colinde.

𝘼𝙩𝙚𝙡𝙞𝙚𝙧𝙚 pentru copii „𝙊 𝙡𝙪𝙢𝙚 𝙖 𝙟𝙤𝙘𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧”

În cadrul expoziţiei, sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unităţi de învăţământ, la ateliere deschise publicului larg.

Ateliere pentru grupuri şcolare: 8-9, 14-15 decembrie 2021 | ARCUB – Sala Coloanelor

Ateliere deschise publicului larg:

🔸 11 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | 𝙅𝙤𝙖𝙘𝙖 𝙙𝙚-𝙖 𝙢𝙪𝙯𝙞𝙘𝙖: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale, coordonat de baritonul Cătălin Petrescu

🔹 12 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | 𝘿𝙚𝙨𝙘𝙤𝙥𝙚𝙧𝙖̆ 𝙡𝙪𝙢𝙚𝙖 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝙟𝙤𝙖𝙘𝙖̆: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare, coordonat de actrița Oana Rusu

Detalii Eveniment

Perioada:
01-15 Decembrie 2021

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL