Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vine în întâmpinarea cadrelor didactice din învățământul preșcolar, școlar și liceal cu oferta educațională a anului 2024.
Oferta educațională cuprinde 6 programe care se desfășoară de marți până vineri, în Sala Atelier și/sau în expoziția permanentă a Muzeului, iar durata atelierelor variază între 45 de minute și o oră și jumătate.
Oferta se adresează educatorilor, învățătorilor și profesorilor care doresc să vină cu clasa la Muzeu și să-și completeze orele de științe ale naturii și biologie cu activități nonformale creativ-educative, în care bunurile de patrimoniu sunt folosite ca obiecte de studiu pentru o înțelegere concretă a informațiilor transmise și descoperite în timpul orelor la clasă.
Tematicile alese țin cont de cerințele curriculumului școlar și urmăresc să dezvolte nevoia de cunoaștere și de aprofundare a cunoștințelor copiilor.
Scurtă prezentare a programelor educaționale:
– „Povești cu animale” se adresează copiilor de grădiniță din grupa mare și școlarilor din clasele 0 – I și se desfășoară într-un loc special amenajat din expoziția permanentă a Muzeului. Programul cuprinde o serie de 9 ateliere, în care participanții pornesc de la o lectură interesantă și jucăușă și ajung să-i descopere, prin jocuri și provocări, pe protagoniștii povestirilor în dioramele specifice din Muzeu.
– „Fluturi visători, cărăbuși strălucitori” se adresează tuturor preșcolarilor care vor descoperi lumea fluturilor și a cărăbușilor din expoziția permanentă a Muzeului, după care, ghidați de propria imaginație, vor recrea aceste vietăți delicate folosindu-se de arta desenului și a culorii.
– „Din lumea animalelor” se adresează tuturor școlarilor de la clasele 0 – V și se desfășoară atât în expoziția permanentă, cât și în Sala Atelier a Muzeului. Programul cuprinde 7 ateliere de science&craft în care copiii fac cunoștință cu „actorii principali”, animalele, iar spre final își exprimă creativitatea și spiritul artistic prin realizarea unui produs de lucru manual de tip craft.
– „Capibara și jungla sud-americană” se adresează școlarilor de la clasele I – VII și se desfășoară atât în expoziția permanentă, cât și în Sala Atelier a Muzeului. În prima parte a atelierului, copiii vor face o scurtă vizită în muzeu, la diorama unde vor descoperi exponatul tematic, iar apoi vor realiza o creație artistică sub îndrumarea unui artist plastic profesionist. Prin intermediul picturii, micii artiști vor fi încurajați să își exprime emoțiile în legatură cu mediul ce îi înconjoară.
– „Călătoria căluțului de mare” se desfășoară atât în expoziția permanentă, cât și în Sala Atelier a Muzeului și se adresează școlarilor din clasele 0 – IV. În expoziția permanentă, elevii vor participa la un tur interactiv în Muzeu pentru descoperirea unor specii de pești din Marea Neagră și vor asculta o poveste văzută prin ochii unui căluț de mare. În Sala Atelier, participanții sunt invitați să picteze în culori marine propria poveste din adâncuri.
– „Bumerangul magic” este un proiect în care elevii din clasele VII – XII sunt invitați să cerceteze exponate din Colecția de Etnografie și Antropologie a Muzeului pentru a descoperi o lume străveche, să încerce să reconstituie un mod de viață tradițional și să-și imagineze, prin scriere creativă, o călătorie în timp, cu ajutorul bumerangului magic.
Locație : Muzeul Antipa, în sălile atelier și/sau în expoziția permanentă
Când: în zilele de marți, miercuri, joi și vineri.
Durata: 45 de minute / o oră și jumătate, în intervalul orar 09:30 – 15:00.
Perioada : februarie – iunie 2024
Programări: Înscrierea se face prin formular.
Taxă de participare: 35 lei/participant (atelier 45 de minute), 40 lei/participant (atelier 1h și 15 minute) și 55 lei/participant (1 h și 30 min)
Număr de participanți: minim 10, maxim 20
Notă :
- Activitățile se realizează la cerere, pe bază de programare și se confirmă în funcţie de locurile disponibile în calendarul de activităţi.
- Programarea trebuie efectuată cu cel puţin o săptămână înainte de desfăşurarea activităţilor.
Accesează oferta școlară detaliată – AICI
📍Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – Vezi pe hartă/traseu
⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!
Sursa: facebook.com/muzeulantipa