Omida Mirmidona – Partea întâi. Poveste de Mediana Stan

Omida Mirmidona Partea I poveste de Mediana Stan gokid 8Mirmidona desfășura hărțile și planurile ronțăind mere. Consilierii discutau cu voce scăzută; din când în când se lăsa o tăcere de moarte în care se auzea cum trosneau fructele în dinții Mirmidonei, apoi chiorăielile burduhanelor  îndopate numai cu ceai.

Deodată sosi un licurici-iscoadă și anunță că lăcustele vor ataca peste o oră, grupate în trei oști conduse de trei comandanți, printre care vestitul general Gudron.

DoOmida Mirmidona Partea I poveste de Mediana Stan gokid 9uăzeci-și-Patru-de-Picioare-Atotștiutoare constată iute:

– Ne mai trebuie un general, alteță! Îl propun pe căpitanul Gros-Pufos!

Mirmidona se ridică și începu să se plimbe în lungul ferestrelor. Era gata să accepte propunerea generalului când văzu un băietan-omidă care arunca cu sulița la țintă astfel încât trecea printr-un șir de meri și se înfigea într-o măciulie de mac. Mirmidonei îi ieșiră ochii din cap de uimire. Abia putu să îngâne:

– Aduceți-l încoace pe flăcăul acela. Cum se numește?

– Acela? E sulițașul Salt-pe-Floare.

Salt-pe-Floare intră în sală și făcu o plecăciune plină de respect. Fața lui arăta elan și bunăvoință. Mirmidona îl privi, apoi spuse hotărâtă:

– El va fi cel de-al treilea general.

– Cum se va numi? întrebară îngrijorați generalii.

Omida Mirmidona Partea I poveste de Mediana Stan gokid 10Salt-pe-Floare se așeză pe cel de-al treilea scaun liber dinspre regină și spuse:
– Nu vă bateți capul cu numele meu. Împărțiți armata în patru și conducem fiecare câte un batalion.

Cei trei generali atât așteptară. Își curățară trupele alcătuind oastea Îţi recomandăm: 10+ Super Idei de Petrecut Online 10 Minute Speciale cu Copilulnoului general din cele mai s’abe și mai neghioabe omizi-soldați.
– Hm, spuse Salt-pe-Floare văzându-și dintr-o ochire soldații care îi zâmbeau până la urechi. Adunarea!

VIDEO. Turul Virtual al Capitalelor Europene cu Rick Steves

Aceștia îl înconjurară călcându-se pe picioare.

Omida Mirmidona Partea I poveste de Mediana Stan gokid 11Cele trei detașamente se apucară să înalțe, conform noului plan, câte o fortăreață din valuri de pământ, în trei puncte strategice. Generalii nu izbutiră să se facă ascultați de omizile lor. Era una mai deșteaptă ca alta și se ciorovăiau pentru a-și impune ideile, iar fortărețele lor ieșiră mari dar șubrede. Dimpotrivă, soldații lui Salt-pe-Floare executau orbește ordinele, bătătorind pământul cu picioarele lor multe și ridicând un adevărat labirint întărit cu scoarță de copac.

La atacul lăcustelor, cele trei detașamente se adăpostiră în fortărețe și începură să tragă cu săgeți și să îndese mere putrede pe țevile tunurilor.,

Îţi recomandăm: 10+ Super Idei de Petrecut Online 10 Minute Speciale cu Copilul

Fortărețele cele mari se prăbușiră cu tot cu atacatori și apărători. Salt-pe-Floare le sări în ajutor și respinse atacul.

Mirmidona văzuse totul. Se gândi să-i pedepsească cum se cuvenea pe cei doi generali și dădu poruncă să se înalțe eșafodul.

Văzând-o pe prințesă coborând de la postul ei de observație din pom și auzind bocănitul lemnos, distinct, generalii începură să tremure.

Citeşte şi: Azi e o zi minunată. Poveste cu tâlc de Alin C. Bălășoiu

Dar nu terminară bine eșafodul că omizile trebuiră să facă față unui nou atac. Mirmidona se gândi că ar fi nevoie de un conducător care să fie un imbold pentru omizi, cum fusese marele general Șaptezeci-de-Picioare-pe-Cărare. Dar cine să fie?

Omida Mirmidona Partea I poveste de Mediana Stan gokid 13Mirmidona își puse platoșa, coiful și luă sulița. Ieși în fața celor trei armate, își luă avânt și aruncă sulița în generalul Gudron sfărâmându-i scutul și rănindu-l.

Omizilor nu le veni să creadă, ele o urmară pe Mirmidona care ascultă ordinele lui Salt-pe-Floare. A fost o victorie strălucită.

Mirmidona fu dusă în triumf sub o ploaie de flori și încoronată regină. Generalii, care se bătuseră eroic, fură cruțați de eșafod și primiră picioare în plus. Iar Salt-pe-Floare primi numele de Treizeci-de-Picioare-pe-Floare.

În aceeași oră se celebră logodna Mirmidonei cu generalul Treizeci-de-Picioare-pe-Floare. Fu petrecere mare în cetate. Omizile băură vin roz și dansară până amețiră. Dar pe când se plimba cu logodnicul ei pe sub merii înfloriți, fură atacați de lăcuste și cu toate că Salt-pe-Floare avea sulița la el și se luptă vitejește, regina fu răpită și dusă în Cetatea Cenușie.

Omida Mirmidona Partea I poveste de Mediana Stan gokid 14Sfârșitul părții întâi

ζ ♠ ζ

Citește și: Pantofiorii Nehotărâți. Poveste Terapeutică despre Alegerea Drumului


Suntem bucuroşi să îţi prezentăm la Povestea de Duminică Seara încă una dintre poveştile prietenilor noştri de la Revista Tuş. Te invităm să îi vizitezi pentru a vă bucura în familie de poveşti, poezii, benzi desenate şi jocuri. Majoritatea poveștilor Revistei Tuș apar în trei formate: poveste ilustrată, poveste audio și poveste animată.

În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Vezi Evenimentele pentru Copii de Săptămâna Asta!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU