Tapusele

  Tapusele - realizam activitati educativ-creative destinate celor mici si celor mari, pentru un timp calitativ petrecut în familie.

  Cine suntem și ce facem?

  Suntem o asociație non-guvernamentală ce invită copiii să-și petreacă timpul liber cât mai creativ și mai plăcut. Gândim activități, spectacole, ateliere și petreceri care au rolul de a îi stimula pe cei mici să comunice mai bine, să aibă încredere în ei, să-și dezvolte imaginația și, mai ales, să descopere ce le place. Credem în puterea timpului calitativ petrecut în familie și, în acest sens, vă invităm la programele noastre!

  Ce înseamnă Tăpușele?

  De ce Tăpuşele şi nu altfel, ce înseamnă acest cuvânt? Denumirea pe care ne-am ales-o nu este una întâmplătoare. În primul rând ne-am dorit să nu sune banal, apoi să fie uşor de ţinut minte şi să aibă legătură cu universul copilăriei. Tăpuşele este un regionalism, iar semnificaţia sa este aceea de palme, de mânuțe care bat voios. Puțini știu că tăpușelele sunt sursa de inspirație a multor cântece și poezii pentru copii, din Basarabia.

  Tăpuşele, tăpuşele,
  Mititele, frumuşele
  Cine va juca cu ele
  Va primi şi bombonele!

  Viziunea noastră

  Sprijinim copiii să devină încrezători în propriile capacităţi, să fie veseli, inventivi, spontani şi inteligenţi. Realizăm activități educativ-creative destinate celor mici și celor mari, pentru un timp calitativ petrecut în familie.

  Echipa Tapusele

  Nicoleta Rusu  poza-nicoleta

  Inițiatoarea și coordonatoarea asociaţiei Tăpuşele

  Absolventă a Academiei de Arte, Facultatea de Teatru şi Film, secţia Actorie din Chişinău  și actor profesionist la Teatrul Ion Creangă din București, Nicoleta a jucat numeroase roluri dedicate celor mici.

  Pe scena Teatrului Ion Creangă, o puteți urmări în spectacole precum “Războiul bucatelor”, “Cartea junglei”, “Inimă rece”, “Când jucăriile spun pa!”, “Alb şi Negru” şi “Dulapul cu vise”.

  Persoană veselă și creativă, Nicoleta, s-a simțit mereu atrasă de activitățile destinate copiilor foarte mici, de conceptual de educație timpurie. În acest sens, a participat la o serie de workshopuri  în Belgia şi Germania, în vederea specializări în domeniul realizării de producţii teatrale destinate categoriei de vârstă 0-6 ani și nu numai.

  Colaboratori

  Andreea Bolovan 

  „Pentru mine arta pentru copii este unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le poti face. Am terminat Facultatea de Actorie dar si cea de Teatru de Papusi si fac spectacole si ateliere pentru tineri si copii de aproape 5 ani.

  Lucrand pentru copii poti avea acces la un univers foarte bogat sii plin de surprize foarte frumoase!”

  Ana-Maria Calița
  • Studii: Masterat : Teatru de Animatie, UNATC “I.L. Caragiale”
  • Facultate: Artele Spectacoluli, Papusi-marionete, UNATC “I.L.Caragiale”

  Iubesc copiii, imi place sa lucrez cu ei si sa fiu in preajma lor. Activitatea mea alaturi de ei a inceput din 2008 si creste in fiecare zi tot mai mult.

  Motto: “Copiii te fac sa iti doresti sa iei viata de la inceput”

  Muhammad Ali

  Andreea Ionescu

  Studii:

  • UNATC I.L CARAGIALE – Arta Actorului – Papusi si Marionete
  • Master: Teatru de Animatie
  Sunt actor manuitor de papusi si marionete la Teatrul de Animatie “Tandarica”. Lucrez cu copii din anul 2007, organizand petreceri, evenimente si ateliere pentru ei.
  Motto: “O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută.”
  Charlie Chaplin

  EVENIMENTE ANTERIOARE

  Tăpușele ne invită la spectacolul-atelier “Omida mâncăcioasă”, recomandat copiilor cu vârste între 2-6 ani şi părinţii lor. Personajul îndrăgit al multor copii e dornic să...

  Tăpușele ne invităm la spectacolul „Wow! spuse bufniţa”, vârsta recomandată 1-4 ani. Toată lumea știe că bufniţa e o pasăre nocturnă. Bufnița mea e curajoasă şi curioasă,...

  Tăpușele ne invităm la atelierul “Bufnița polară”, vârsta recomandată 2-6 ani. Ai pictat vreodată cu o furculiță? Dacă nu, te așteptăm să pictezi cu ea o bufnișă...

  Tăpușele ne invită la spectacolul-atelier “Winnie, melcușorul cel grăbit”, vârsta recomandată 1-3 ani. Fiecare are ritmul său. Winnie se trezeşte dis-de-dimineaţă şi porneşte grăbit spre mare...

  Tapuşele ne invită la spectacolul-atelier recomandat copiilor de 1-4 ani și părinților: Poveştile pantofăresei! Pantofăreasa veselă te aşteaptă să-ţi spună poveşti pantofăreşti. În atelierul ei...

  Spectacolul - atelier pentru copii 1-4 ani, Povestile pietrelor. Spectacol cu muzica live urmat de un atelier de pictura. Un spectacol senzorial prin care...
  DISTRIBUIE
  Articolul precedentClay Play Ceramica
  Articolul următorPsihologMed
  Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.