Tapusele

  Tapusele - realizam activitati educativ-creative destinate celor mici si celor mari, pentru un timp calitativ petrecut în familie.

  Cine suntem și ce facem?

  Suntem o asociație non-guvernamentală ce invită copiii să-și petreacă timpul liber cât mai creativ și mai plăcut. Gândim activități, spectacole, ateliere și petreceri care au rolul de a îi stimula pe cei mici să comunice mai bine, să aibă încredere în ei, să-și dezvolte imaginația și, mai ales, să descopere ce le place. Credem în puterea timpului calitativ petrecut în familie și, în acest sens, vă invităm la programele noastre!

  Ce înseamnă Tăpușele?

  De ce Tăpuşele şi nu altfel, ce înseamnă acest cuvânt? Denumirea pe care ne-am ales-o nu este una întâmplătoare. În primul rând ne-am dorit să nu sune banal, apoi să fie uşor de ţinut minte şi să aibă legătură cu universul copilăriei. Tăpuşele este un regionalism, iar semnificaţia sa este aceea de palme, de mânuțe care bat voios. Puțini știu că tăpușelele sunt sursa de inspirație a multor cântece și poezii pentru copii, din Basarabia.

  Tăpuşele, tăpuşele,
  Mititele, frumuşele
  Cine va juca cu ele
  Va primi şi bombonele!

  Viziunea noastră

  Sprijinim copiii să devină încrezători în propriile capacităţi, să fie veseli, inventivi, spontani şi inteligenţi. Realizăm activități educativ-creative destinate celor mici și celor mari, pentru un timp calitativ petrecut în familie.

  Echipa Tapusele

  Nicoleta Rusu  poza-nicoleta

  Inițiatoarea și coordonatoarea asociaţiei Tăpuşele

  Absolventă a Academiei de Arte, Facultatea de Teatru şi Film, secţia Actorie din Chişinău  și actor profesionist la Teatrul Ion Creangă din București, Nicoleta a jucat numeroase roluri dedicate celor mici.

  Pe scena Teatrului Ion Creangă, o puteți urmări în spectacole precum “Războiul bucatelor”, “Cartea junglei”, “Inimă rece”, “Când jucăriile spun pa!”, “Alb şi Negru” şi “Dulapul cu vise”.

  Persoană veselă și creativă, Nicoleta, s-a simțit mereu atrasă de activitățile destinate copiilor foarte mici, de conceptual de educație timpurie. În acest sens, a participat la o serie de workshopuri  în Belgia şi Germania, în vederea specializări în domeniul realizării de producţii teatrale destinate categoriei de vârstă 0-6 ani și nu numai.

  Colaboratori

  Andreea Bolovan 

  „Pentru mine arta pentru copii este unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le poti face. Am terminat Facultatea de Actorie dar si cea de Teatru de Papusi si fac spectacole si ateliere pentru tineri si copii de aproape 5 ani.

  Lucrand pentru copii poti avea acces la un univers foarte bogat sii plin de surprize foarte frumoase!”

  Ana-Maria Calița
  • Studii: Masterat : Teatru de Animatie, UNATC “I.L. Caragiale”
  • Facultate: Artele Spectacoluli, Papusi-marionete, UNATC “I.L.Caragiale”

  Iubesc copiii, imi place sa lucrez cu ei si sa fiu in preajma lor. Activitatea mea alaturi de ei a inceput din 2008 si creste in fiecare zi tot mai mult.

  Motto: “Copiii te fac sa iti doresti sa iei viata de la inceput”

  Muhammad Ali

  Andreea Ionescu

  Studii:

  • UNATC I.L CARAGIALE – Arta Actorului – Papusi si Marionete
  • Master: Teatru de Animatie
  Sunt actor manuitor de papusi si marionete la Teatrul de Animatie “Tandarica”. Lucrez cu copii din anul 2007, organizand petreceri, evenimente si ateliere pentru ei.
  Motto: “O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută.”
  Charlie Chaplin

   RECOMANDARE

  EVENIMENTE ANTERIOARE

  Duminică, 2 octombrie, ora 10.00 și 11.30, vă invităm la spectacolul-atelier “Fantezii din pălării”, pentru copii cu vârste între 0-5 ani şi părinţii lor. Pălării...

  Tăpușele ne invită la spectacolul-atelier “Omida mâncăcioasă”, recomandat copiilor cu vârste între 2-6 ani şi părinţii lor. Personajul îndrăgit al multor copii e dornic să...

  Tăpușele ne invităm la spectacolul „Wow! spuse bufniţa”, vârsta recomandată 1-4 ani. Toată lumea știe că bufniţa e o pasăre nocturnă. Bufnița mea e curajoasă şi curioasă,...

  Tăpușele ne invităm la atelierul “Bufnița polară”, vârsta recomandată 2-6 ani. Ai pictat vreodată cu o furculiță? Dacă nu, te așteptăm să pictezi cu ea o bufnișă...

  Tăpușele ne invită la spectacolul-atelier “Winnie, melcușorul cel grăbit”, vârsta recomandată 1-3 ani. Fiecare are ritmul său. Winnie se trezeşte dis-de-dimineaţă şi porneşte grăbit spre mare...

  Tapuşele ne invită la spectacolul-atelier recomandat copiilor de 1-4 ani și părinților: Poveştile pantofăresei! Pantofăreasa veselă te aşteaptă să-ţi spună poveşti pantofăreşti. În atelierul ei...
  DISTRIBUIE
  Articolul precedentClay Play Ceramica
  Articolul următorPsihologMed
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!