Parcul Tineretului

  Parcul Tineretului este amplasat in zona denumita in trecut „Valea Plangerii”, concesionata in 1940 pentru a fi pentru 25 de ani groapa de gunoi.

  Parcul Tineretului este situat în București in sectorul 4, la mică distanță înspre sud de Piața Unirii, centrul orașului, având o suprafață de circa 200 ha fiind, în prezent, parcul cu cea mai mare întindere din București. Din Piața Unirii, accesul direct este asigurat de Bulevardul Dimitrie Cantemir.

  Intrarile in Parcul Tineretului:  

  • B-dul Dimitrie Cantemir (metrou Tineretului)
  • Calea Serban Voda
  • B-dul Constantin Brancoveanu
  • Soseaua Mihai Bravu
  • B-dul Tineretului

  Arhitectul Valentin Donose, proiectantul parcului, a avut în vedere realizarea unei zone vaste de verdeață pentru odihna și recrearea populației din ansamblurile de locuințe construite în partea sudică a orașului.

  Parcul Tineretului este amplasat în zona denumită în trecut „Valea Plângerii”. Valea Plângerii a fost concesionată în 1940 prin contract Uzinelor Comunale București, pentru a fi groapă de gunoi 25 de ani, urmând ca după aceea să fie transformată în parc.

  tigani-la-rampa-de-gunoi-parcul-tineretului
  Tigani la rampa de gunoi. Zona unde este acum Parcul Tineretului.

  Sursa foto: tineretului.wordpress.com

  Amenajarea parcului a început în 1965 și lucrările au durat până în 1974. Amenajarea de bază a durat numai 8 luni realizându-se cu aportul tineretului, prin muncă patriotică. Diferențele mari de nivel (până la 16 m) au necesitat o modelare a terenului pentru a se putea pune în valoare oglinda lacului Tineretului, întins pe 13 hectare.

  În anii `80, Parcul Tineretului a fost extins către est, odată cu construcția Palatului Pionierilor și Șoimilor Patriei, azi Palatul Național al Copiilor.

  In Parcul Tineretului se gaseste si Oraselul Copiilor.


  Sursa: wikipedia.org

  Detalii Locație

  Oraș:
  Bucuresti

  Adresa:
  B-dul Tineretului

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU