Piața Țărănească de Primăvară la Muzeul Țăranului Român | 3-5 Martie

03-05 Martie 2023
București

Asociația Urban Events vă invită în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 3 până în 5 martie 2023, la Piața Țărănească de primăvară.

Piața Țărănească de primăvară
3-5 martie 2023
10:00 – 18:00
Intrarea liberă!

Aşa cum cere tradiţia la “Piaţa Tărănească”, toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi meşteri şi artizani din toate zonele tării vor fi prezenţi cu obiecte felurite.

Producători din toate zonele țării vă așteaptă cu produse de post și de dulce: suc de mere, cătină și aronia, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile, specialități crud uscate, brânzeturi, cașcavaluri din Cluj și Teleorman, prăjituri de casă, ciocolată, turtă dulce și covrigi, baclavale și specialități turcești, fructe, poame și legume, plăcinte , kurtos kalacs și langoși, miere şi produse apicole, verdețuri de sezon, baclava şi cafea de prăjitorie artizanală, țuică de la Cuca și fel de fel de bunătăți, toate pe degustate, cum cere tradiția la Piața Țărănească!

Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță de post și de dulce, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, borș de pește, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți.

Meșteșugari şi tineri artişti din toată ţara vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi,obiecte din lenm, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi de autor, săpunuri de casă, cosmetice naturale, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împaslită, tablouri și felicitări, pernuţe și decorațiuni din lavandă, decorațiuni din piele, sticlă și metal și multe obiecte felurite, lucrate cu talent și dăruire, numai bune de dăruit de Ziua Femeii, pe care o sărbătorim în 8 martie.

Colecționarii aduc lucruri vechi, cu povești și de poveste, din lăzile de zestre: ii vechi din toate zonele țării, fote, vâlnice, catrințe, covoare țesute, mobilier țărănesc și unelte din gospodăria țărănească, cărți, monede, bijuterii, sfeșnice, ceasuri, mobilă, statuete, vederi, tablouri, jucării și multe altele pentru iubitorii de artă.

Vă aşteptăm de vineri până duminică, între orele 10, 00 si 18, 00 să târguiţi la “Piaţa Ţărănească de primăvară”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă!


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
03-05 Martie 2023

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL