Poveste de iarnă. Concert de Crăciun cu Lilly Drumeva O’Reilly la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Duminică 15 Decembrie 2019
București

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un concert de Crăciun numit „Poveste de iarnă”, al artistei bulgare Lilly Drumeva O’Reilly, duminică, 15 decembrie 2019, ora 15.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Artista revine în România în acest decembrie cu cel mai frumos cadou pe care îl putea face publicului de aici: lansarea primului single din albumul sau intitulat „Drumul” (al 11-lea din carieră, conținând 16 piese în 12 limbi dintre care 4 în limba română). Este vorba nu doar de o piesă semnată de un cantautor român, Mircea Rusu, numită „Ai suflet trist”, ci și de videoclipul realizat de scenarista și regizoarea Mariana Pachis, care a folosit o tehnică mixtă (prin îmbinarea sand-artului cu filmările pe „drumurile” parcurse prin România de Lilly Drumeva O’Reilly în anul care se încheie). Concertul de Crăciun reprezintă o selecție din cele mai frumoase cântece de iarnă culese în călătoriile prin lume din ultimii 25 de ani.

Lilly Drumeva O’Reilly este cântăreață și compozitoare, jurnalistă, organizatoare de evenimente. Este fondatoarea primei trupe de muzică country din Bulgaria – „Lilly of the West”, care are o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani. Împreună cu această trupă, singură sau în alte formule, Lilly a lansat 10 albume în Bulgaria și nu numai, la care a contribuit atât compozițional (muzică & text), cât și interpretativ: voce, chitară, mandolină, vioară. Lilly Drumeva s-a dovedit nu doar unul dintre principalii promotori ai muzicii bluegrass şi country pe teritoriul Bulgariei, ci și un îndrumător muzical pentru tinerele talente pasionate de aceste două stiluri de muzică.

Lilly Drumeva este membră a Country Music Association din Nashville – oraș american binecunoscut pentru tradiția sa în muzica country. Cu „Lilly of the Westˮ a organizat numeroase turnee în Europa și America. Ani la rând a organizat Festivalul de muzică country la Sofia. În repertoriul ei figurează piese proprii sau culese de ea, în franceză, spaniolă, engleză, rusă, germană, finlandeză, sârbă, bulgară și română. Între 2000 și 2003 a locuit în Londra, unde a lucrat ca jurnalist de muzică în secțiunea bulgară a BBC. S-a întors apoi în Bulgaria și a devenit acționar la un radio privat. Șase ani mai târziu a început să facă televiziune, a avut o emisiune de muzică country pe unul dintre canalele private bulgare. Lucrează de ceva vreme la Radioul național bulgar ca editor de muzică și realizator de emisiuni.

Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile!
Vă așteptăm cu drag la concert!


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 15 Decembrie 2019

Program:
15:00 - 17:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Naţional al Literaturii Române

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Nicolae Crețulescu, 8

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL