Program Noaptea Muzeelor la Muzeul Taranului Roman

Sâmbătă 17 Mai 2014

La Muzeul Național al Țăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor, expoziția permanentă va fi deschisă, cu intrare liberă, în intervalul 18.00 – 20.00, iar expoziția temporară Sarkis. La celălalt capăt al curcubeului va putea fi vizitată până la miezul nopții, în Sălile Irina Nicolau și Foaier. 

plannem(3)Program:
între orele 18:00 și 24:00, în curtea interioară – Piața Țărănească
Gastronomie specific armenească și turcescă: zhazhic (brânză de vaci cu verdeață și usturoi), miel cu fasole verde la ceaun, khorovats (frigăruie din carne de pasăre și oaie), yershig (cârnați picanți) cu salată de fasole cu usturoi și păstrăv la grătar asezonat cu mujdei; baclavale, sarailii, plăcinte fel de fel, rahat, nugat și halviță; cafea la nisip. 

între orele 18 00 și 20:00, în curtea interioară – Demonstrații de meștesuguri tradiționale
Țesuturi la război: Cristina Niculescu din jud. Vâlcea.
Olărit la roată: Constantin Mischiu din Horezu.
Cioplitor în lemn: Costică Stan din Babeni, jud. Vâlcea.
Pictură icoane pe sticlă: Radu Dinca din București.
Încondeiere de ouă: Filoteea Drăjmici din satul Păltinul, comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava.

între 18.00 și 22.00, la bibliotecă – INSIDE. Intervenție teatrală pentru 2 spectatori
INSIDE va dezvălui spațiile private ale MNȚR unui număr restrâns de spectatori, în același timp – mai exact, doi. Titlul INSIDE (Înăuntru) se referă atât la accesul fizic al publicului în spații pe care altfel nu avea ocazia să le vadă, cât și la cel metaforic, la vocea interioară a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL. La intrare, fiecare spectator va primi un telefon și va fi invitat să-l folosească. Telefonul mobil este cheia principală de acces către înțelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidată de vocile „Dinăuntru”. (Preț bilet: 35 de lei)

ora 19:00, Studioul Horia Bernea – Buchet muzical bizantin
Invitat special: protopsaltul Iordanis Diamantidis, Grecia.

ora 23:00, în curtea interioară – concert AG Weinberger cea mai puternică și mai complexă personalitate a blues-ului din România
GRINGO'seum este un recital acustic conceput ca o instalație sonoră ce cuprinde o selecție a celor mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandrețe, cu pasiune și cu emoție. 

Digi World vă așteaptă la Muzeul Țăranului cu o serie de filme documentare, astfel: de la ora 21:00, Pompei, misterul statuilor de piatră, un documentar emoționant despre conservarea nemaiîntâlnită a victimelor erupției vulcanului Vezuviu. Istoria culturii banilor va putea fi urmarită de la ora 22:00, prezentată în Scoici, monede și hârtii, o istorie a banilor, iar de la miezul nopții, în curtea interioară a muzeului, îl puteți urmări pe Michael Palin în aventura sa prin România, în filmul documentar Noua Europă a lui Michael Palin.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 17 Mai 2014

Program:
00:00:00 - 00:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL