Un program inedit de muzică și mișcare pentru familiile cu copii de 2-6 ani
Sâmbăta aceasta este ultimul program din vara aceasta. Intrăm în vacanțaaaaa!!!! Va asteptam cu drag la toamna cu un nou program de muzică la Muzeul George Enescu.
Îi invităm pe părinții cu copii de 2-6 ani să petreacă un timp fantastic într-un loc care se animă de muzică, mișcare și instrumente muzicale: în Muzeul George Enescu din Calea Victoriei, nr. 141. Asociația De dragul artei invită familiile cu copii de 2-6 ani să participe sâmbăta, pe bază de programare, la un program inedit de muzică și mișcare.
Sunt propuse două teme diferite, fiecare dintre ele adaptată nevoilor și bucuriei copiilor de a se manifesta liber și creativ prin muzică. Iată ce declară Doamna Claudia Ghimiş, una dintre zecile de mămici care au participat la programul Muză. Muzică. Muzeu: „ A fost foarte frumos. Mulțumim pentru o dimineață minunată. Copiii râdeau în hohote, erau fericiți. Ascultau muzica, o ințelegeau și erau încântați. Mulțumim, mulțumim.”
Programele Muză. Muzică. Muzeu continuă după următorul orar:
• Sâmbătă, 19 iulie 2014, 10.00 Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş, program pentru familii cu copii de 4-6 ani.
Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: [email protected] (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
Taxă de participare:
o 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
o 80 lei/familie formată din trei membri,
o 90 lei/ familie formată din patru membri etc.
Plata pe loc:
Programările sunt obligatorii şi se fac de luni până vineri în săptamâna programului, la e-mail: [email protected] (este necesară precizarea datei de desfășurare a programului, numele şi vârsta copilului) sau prin completarea formularului din dreapta paginii; înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare.
SAU
Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxă):
Programările sunt obligatorii şi se fac de luni până vineri, în săptamâna programului, la e-mail: [email protected] (este necesară precizarea datei de desfășurare a programului, numele şi vârsta copilului) sau prin completarea formularului din dreapta paginii; înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare. Apoi este necesară achitarea taxei de participare, la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Muzeul Enescu). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Poveștile despre Enescu copil sunt completate de jocuri muzicale stârnite de flaut, pian sau vioară. Muzica valoroasă și accesibilă precum și recuzita formată din eșarfe și cercuri colorate încurajează mișcarea dezinvoltă, atât în rândul copiilor cât și al părinților, spre încântarea și amuzamentul tuturor. Programul oferă idei de joacă și pentru acasă, pe alte ritmuri, dar la fel de spectaculoase.
Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Personajele Domnul Do și domnișoara La ne acompaniază în muzeu și ajută la perceperea palatului Cantacuzino drept clădire muzicală, în care materialele din care e construită vibrează muzica. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor, care vor fi personaje muzicale. Aceleași personaje muzicale aleargă prin ploaie pe sunete de tamburină, deschid uși vechi în sunet de vioară și susțin un concert scurt spre încântarea celor de față.
Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică și mişcare. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte stabilirea unui contact între copiii mici și o serie de practici și valori artistice. Se pun astfel bazele deschiderii lor spre artă și cultură în general, într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ precum şi cu ajutorul unor muzicieni, care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale lui George Enescu.
Detalii Eveniment
Data:
Sâmbătă 19 Iulie 2014
Program:
10:30:00 - 10:30:00
Orasul: