Proiectii de documentare Digi Animal World la Antipa

Sâmbătă 28 Septembrie 2013

Proiecţii de documentare Digi Animal World în grădina Muzeului „Antipa”, în luna Septembrie

calatorind prin africaMuzeul “Antipa” și Digi Animal World, televiziune de documentar a RCS & RDS, au demarat un proiect care oferă ocazia iubitorilor de documentare despre animale să urmărească o serie de producţii, în aer liber, în grădina Muzeului “Antipa” (intrare din Str. Ion Mihalache), în fiecare week-end din această lună. Intrarea este liberă.

Documentarele difuzate de Digi Animal World sunt producţii ale Off the Fence şi Ampersand, doi producători europeni de renume.

Pornim aventura în acest week-end, sămbătă, la orele 20:30 şi explorăm natura africană pe toată perioada lunii septembrie: ne aventurăm în jungle tropicale, descoperim peisaje vulcanice, urmărim animalele de la naştere până la maturitate.

Programul săptămânal al proiecţiilor transmise în grădina Muzeului “Antipa”, începând cu orele 20:30, este:

07.09 – Călătorind prin Africa; Cosmetica în natură

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

08.09 – Din primele zile ale vieţii; Cântecul balenelor

14.09 – Insula orhideelor; Iubire în natură

15.09 – Vulpea de foc; Ostilităţi în natură

21.09 – Grădina zeilor; Dragoste pentru cai

22.09 – Lupta pentru Amazonia; Marele plan – episodul 1

28.09 – Marele plan – episodul 2; Marele plan – episodul 3

Documentarele oferite de Digi Animal World vor putea fi urmărite doar la “Antipa”, iar telespectatorii pot participa şi la CONCURSUL, “Intră în lumea Digi Animal World la Antipa”. Telespectatorii vor răspunde unor întrebări legate de conţinutul proiecţiilor difuzate la “Antipa”, ale căror răspunsuri corecte vor fi premiate, prin tragere la sorţi saptămânală, cu 20 premii:

5 seturi de tenis – extragere în 09.09, pe baza răspunsurilor transmise până în 10.09
5 mingi de fotbal – extragere în 17.09 pe baza răspunsurilor transmise până în 16.09
5 rucsacuri Digi Animal World – extragere în 24.09 pe baza răspunsurilor transmise până în 23.09
5 seturi Lego – extragere în 30.09 pe baza răspunsurilor transmise până în 29.09

Întrebările vor fi afişate pe postul de televiziune Digi Animal World, pe site-ul Digi-animalworld.tv şi pe pagina de Facebook Facebook.com/DigiWorldRo

Despre proiecţiile Digi Animal World

07.09 – Călătorind prin Africa

Atunci cand, in vara anului 2010, cele mai puternice natiuni la fotbal s-au intalnit in Africa de Sud, aceasta parte a lumii a devenit punctul de intalnire pentru mai multe culturi diferite. Insa acest lucru nu s-a intamplat pentru prima oara. Diversitatea se reflecta in istoria acestei tari ca in nicio alta, acelasi lucru fiind valabil si pentru flora si fauna. Natura sud-africana este incomparabila. Campurile infloritoare si coastele dure, pinguinii, focile cu blana, desertul Kalahari, elefantii si leii, toate fac din Africa de Sud o tara unica, minunata si surprinzatoare.

07.09 – Cosmetica în natură

Igiena reprezinta pentru animalele salbatice un instinct, la fel ca foamea sau frica, în scopul de a supraviețui. In acest mod ei previn bolile si paraziti, de asemenea, le ajuta sa se apere, sa se ascunda sau pentru a spori anumite mirosuri.

08.09 – Din primele zile ale vieţii

Urmariti puii de animale de la nastere si pana in momentul in care isi pot purta singuri de grija, pentru a afla care sunt pericolele ce le ameninta existenta. Primii pasi in viata sunt cei mai dificili in salbaticie.

08.09 – Cântecul balenelor

Nimeni nu a reusit sa explice cu exactitate cum reusesc balenele cu cocoasa sa isi gaseasca drumul intre zonele de imperechere si cele de hrana. Cercetarile arata ca se orienteaza cu ajutorul campurilor magnetice ale pamantului, la fel ca pasarile migratoare. Urmarim misterioasele balene: vaneaza cu ajutorul bulelor, danseaza gratios desi sunt imense si canta desi nu au laringe.

14.09 – Insula orhideelor

Insula Orhideelor se afla in sud-estul coastelor Taiwanului. Cu peisajul sau vulcanic, junglele tropicale si apele albastre, adaposteste un amestec original intre China si regiunea indo-pacifica. Iar localnicii ii protejeaza salbaticia.

14.09 – Iubire în natură

A avea grija de copilul cuiva este una dintre cele mai frumoase slujbe din lume. De asemenea, este si cea mai grea, mai obositoare, mai complicata si, uneori pentru unii, cea care te exaspereaza. Cateodata ai putea chiar sa intelegi de ce unele animale nu au grija deloc de puii lor. Cu toate acestea, cele mai multe specii, incluzand oamenii, traiesc unul dintre cele mai intense si puternice sentimente pe care creierul le poate genera: afectiunea pentru semeni. Vulturii isi obliga puii sa plece din cuib infometandu-i, paianjenii se abtin cu greu sa nu isi manance odraslele, in timp ce serpilor nu le pasa deloc de urmasi. De partea opusa, femelele caiman sunt cele mai bune mame din lumea reptilelor, in timp ce leoparzii ocupa prima pozitie in cea a felinelor. Dar furnicile legionare sunt cele care au creat cea mai sigura gradinita din intreaga lume a animalelor.

15.09 – Vulpea de foc

Panda rosu este o vietate cu multe secrete. Retras, deci foarte greu de studiat. Dar, pentru prima data, o echipa de filmare a reusit sa surprinda viata in salbaticie a acestui animal in toate momentele sale importante.

15.09 – Ostilităţi în natură

Frumusetea naturii contrazice luptele zilnice intre viata si moarte. Cele mai mici lupte sunt adesea cele mai crude, de exemplu, pestii masculi Betta din acelasi teritoriu se ataca intre ei pana se ucid. De la micile furnici carnivore, la cei mai mari elefanti si cele mai inalte girafe, documentarul “Ostilitati in natura” demonstreaza ca lumea naturii nu este deloc linistita.

21.09 – Grădina zeilor

Documentarul ne poarta in lumea Zeilor, acolo unde traiesc cele mai necunoscute, mitice si ciudate animale, intr-un peisaj care iti taie rasuflarea. Calatoria incepe sub apele Marii Mediterane, in jurul insulelor grecesti. Aici, Poseidon stapaneste totul cu tridentul sau, iar in regatul sau, delfinul sacru inoata alaturi de caracatita si ton. Dar influenta lui Poseidon se incheie repede la mal.

21.09 – Dragoste pentru cai

O serie de 4 episoade ce exploreaza relatia dintre cal si om. Din Maroc, in Argentina si din India, in Islanda – o calatorie fasinanta prin lumea iubitorilor de cai.

22.09 – Lupta pentru Amazonia

Documentarul prezinta lupta dintre pasionatii de mediu, procupati de “plamanii Pamantului”, si localnicii care vad padurile ca fiind un drum catre prosperitate. Un material de maxima actualitate!

22 şi 28.09 – Marele plan – episodul 1, 2 şi 3

Timpul, spatiul sau ideea de socializare sunt concepte umane, dar au ele semnificatie si in natura? Cum putem afla daca animalele inteleg, de exemplu, notiunea de “viitor”? O noua abordare a regnului animal, intr-o convingatoare serie de 3 episoade.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 28 Septembrie 2013

Program:
20:30:00 - 20:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL