Rabdarica si Mofturica in misiune cu Zana Maseluta-Teatru pentru copii

Duminică 29 Martie 2015
București

Teatrul pentru copii MOMOLINO va invita la premiera spectacolului Rabdarica si Mofturica in misiune cu Zana Maseluta, pe 15 si 29 Martie la Clubul Taranului 

Lumea lui MOMO şi Teatrul pentru copii MOMOLINO, va invita la premiera spectacolul de teatru “Rabdarica şi Mofturica în misiune cu Zâna Măseluţă”, o poveste de inspirată din imaginaţia copiilor şi gândurile adulţilor, în care jocul devine realitate şi realitatea o joacă – o continuare a poveştii lansata cu mare succes în decembrie 2014 „Rabdarica şi Mofturica salvează Noaptea de Ajun”.

Echipa teatrului Momolino propune copiilor de orice vârstă, cu precădere celor care au dinţişori şi se gândesc deja la magiile Zânei Măseluţă, un spectacol jucăuş şi plin de umor, dar mai ales educativ pentru cei care încă cred în “se poate orice”. O poveste în care copiii vor învăţa despre cum să ne fim de ajutor unii altora, despre generozitate, empatie şi încredere, despre cum să facem faţa fricilor şi să ne exprimăm emoţiile. Spectacolul îi invită pe copii să se bucure de prezent, acest timp nesfârşit al copilăriei, în care joacă este cea mai serioasă îndeletnicire. 

Se spune că, Răbdărică și Mofturică, doi dintre spiridușii lui Moș Crăciun, se întorc printre copii la început de primăvară cu o nouă misiune. După ce i-au fost de mare ajutor Moșului în Noaptea de Ajun, Răbdărică și Mofturică, s-au bucurat de cadoul mult dorit – praf magic invizibil și s-au pus pe treabă pentru un nou Crăciun. Jucării, cărți, biciclete, instrumente muzicale și câte și mai câte sunt fabricate cu multă atenție de cei doi, zi de zi. Nu au timp de pierdut. Insă, în toiul pregătirii, cei doi spiriduși primesc o misiune specială de la Moș Crăciun – în această noapte trebuie să o ajute pe Zâna Măseluță să colecteze dinții de lapte de la 7803 copii din… România. Mofturică – mereu încrezător și optimist – de abia așteaptă această încercare. Răbdărică – plin de energie, insă sceptic în ceea ce privește misiunea – se teme că nu vor face față rolului de… ajutoare ale Zânei Măseluță. Cât despre Zână… Ea este pe cât de surprinzătoare, pe atât de ușor de îndrăgit. De la o secundă la alta, Răbdărică și Mofturică, alături de copiii care îi însoţesc în poveste de la locurile lor din sala de spectacol, vor afla noi și miraculoase lucruri despre Lună, despre stele, despre praful magic de adormit și despre dințișorii de lapte. Aventuri noi, prieteni noi și un cer plin de stele strălucitoare. O noapte magică, pe care cei doi spiriduși n-o vor uita niciodată. Oare şi voi? 

Regia şi textul spectacolului sunt semnate de Oana Rasuceanu, iar din distribuţie fac parte 3 actriţe excepţionale – 3 mămici minunate: Adina Lucaciu, Georgiana Stanciu şi Irina Velcescu. Scenografia şi costumele sunt semnate de Doina Pop. Spectacolul este creat după o idee originală marca Momolino. 

Primele două spectacole cu public sunt programate pe 15 şi respectiv 29 martie (avanpremiera şi premiera), în spaţiul nostru de joc de la Clubul Ţăranului Român, aflat în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei 

Despre Lumea lui MOMO şi MOMOLINO, Teatru şi poveşti pentru copii 

Suntem o mână de oameni veseli și inspirați de viață, de copii, de lucrurile simple ale vieții dar mai ales de oameni ca voi. Ne place să ne jucăm cu copiii așa cum le place lor, de aceea inventăm povești-ateliere-întâmplări din care culegem experiențe și trăim cele mai autentice bucurii. 

Ne propunem să educăm viitorul public de teatru, creând spectacole cu sens. Ne propunem să creştem oameni, promovând acele valori morale de care fiecare copil are nevoie în viaţa de adult: iubire, generozitate, responsabilitate, toleranta, onestitate, încredere. Pentru că “aici” şi “acum-ul” pe care le găseşti doar în teatru sunt noţiunile cele mai îndemâna prin care copiii se conectează la lume. Teatrul îi poartă prin imaginar, cu o încărcătură mare de magie. Teatrul îi aduce prin poveste atât în propria lor realitate copiilor, cât şi a adulţilor. Este un canal valoros de educaţie, de comunicare prin care ajungem la copii întotdeauna prin limbajul lor, prin personaje echilibrate, prin decoruri şi costume parcă decupate din scenele lor de joacă, dar mai ales printr-o echipă de actori, scenarişti, scenografi şi regizori profesionişt

Din 2011 şi până astăzi, peste 10,000 de copii au participat la programele noastre creative şi educative. În Lumea lui MOMO şi MOMOLINO, poveştile noastre sunt irepetabile și unice, pentru că ele se crează pe înțelesul și limbajul copiilor. Aşa ei devin mai comunicativi și empatici, cu noi experiențe şi cresc într-o cultură teatrală bazată pe valori autentice. Dacă aţi auzit până acum de “Pe covorul fermecat al poveştilor” œ” Alice în Sufrageria Minunilor”, Nica și Poveștile sale”, “Aventurile lui Hermann”,” Ziua în care a fugit somnul” şi “Rabdarica şi Mofturica salvează Noaptea de Ajun”, atunci noi suntem făptaşii.   

 

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 29 Martie 2015

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Clubul Taranului Roman

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Strada Monetăriei

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL