Sâmbăta de poveste – cu Iulia Dinescu

12:00 - 13:00
Sâmbătă 17 Februarie 2018
Cluj-Napoca

Începând din 17 februarie, de la 12:00, în loc să ne ghemuim sub pătură cu o carte în braţe, reluăm sâmbetele de poveste.

Cititul împreună are farmec din momentul în care un copil se naşte şi mult după ce acesta învaţă să citească singur.

Alături de actrița Iulia Dinescu și cartea “Omul cu trei minți și alte basme cu tâlc” transformăm librăria în loc de șezătoare și de fapte bune.

Iulia, o povestitoare pricepută, îi așteaptă pe cei mici în spațiul dedicat cărților pentru copii urmând să-i conducă în lumea basmelor românești.

Călătoria noastră se anunţă una plină de învăţăminte şi poveţe dar şi de momente hazlii şi pură bucurie.

„A fost odată…“ Așa începe orice basm, fie în formă originală, fie în formă cultă, fie… repovestit. Basmele din acest volum sunt repovestite de Răzvan Năstase și nu pierd nimic din țesătură magică a versiunilor pe care le-au cules cândva câțiva mari scriitori și folcloriști români. Răzvan Năstase este la rândul sau scriitor, iubește literatura pentru copii și știe că astăzi, în epoca neologismelor, unele cuvinte s-au învechit atât de tare, încât cei mici nu le-ar înțelege de îndată. Așa că, repovestite, prescurtate și adaptate, basmele vor fi negreșit citite. Sunt la fel de încântătoare și la fel de ­captivante că acum o sută, ori poate o mie de ani. Cum nu există carte frumoasă de basme care să nu fie ilustrată, are și cea pe care o vom citi acum minunate ilustraţii semnate de Yanna Zosmer.

Cartea se adresează copiilor între 3 și 10 ani dar și copiilor ascunși în toți adulții. Iar învățăturile regăsite în ea nu au vârstă.

Așadar, dragi copii (de toate vârstele) dimineața de sâmbătă notați-o în agendă ca pe o întâlnire specială.
Accesul este gratuit. Părintii sunt bineveniți în Poveste sau pot lua o pauză de lectură relaxantă, în zona special amenajată pentru ei.
Ca să fim siguri că avem destule perne sau scaune, nu uitați să confirmați prezența la adresa de e-mail [email protected]

https://www.facebook.com/events/395621440884985/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 17 Februarie 2018

Program:
12:00 - 13:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL