Primii pasi in arta pentru copii (4-6 ani)

18:30:00 - 19:30:00
Vineri 18 Septembrie 2015
București

Atelier de pictura pentru copii de 4-6 ani – Cursuri de pictura, modelaj, linogravura

Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Pornind de la ideea de joc si explorand teme si materiale diferite, copiii vor invata sa fie atenti, sa observe, sa isi organizeze si sa interpreteze artistic propriile experiente si sa se exprime prin alte metode decat cele lingvistice.

atelier-pictura-copii-prescolari-356x250Fundatia Calea Victoriei va invita la atelierul de pictura Primii pasi in arta pentru copii (4-6 ani), sustinut de artistul plastic Maria Balan

Structurat asemenea cursurilor de educatie si tehnica plastica din scolile de arta, acest atelier a fost gandit si adaptat special pentru copiii prescolari, cu varste intre 4 si 6 ani.

Aflati in plin proces de dezvoltare a imaginatiei si de descoperire a talentelor native, copiii de aceasta varsta au nevoie sa fie implicati in procese creative si ludice cat mai variate, care sa le ofere o gama cat mai bogata de experiente senzoriale.

Fiecare atelier propune cate o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala nu au timpul sau ocazia sa o experimenteze. Alaturi de lectorul nostru, copiii vor invata cum sa improvizeze, cum sa fie spontani si cum sa isi foloseasca imaginatia, exprimandu-se artistic intr-un mod cat mai personal.

Temele cursurilor de pictura pentru copii

Atelierul 1 – Universul semnelor

Descoperirea semnelor de expresivitate plastica (punctul, linia, pata de culoare). Culorile primare, culorile secundare. Tehnica amprentei

Atelierul 2 – Linogravura

Realizarea unui autoportret poate fi un joc haios. Desenam elemente vizuale pe un suport special, pe care apoi le transpunem printr-o tehnica grafica pe hartie, prin imprimare.

Atelierul 3 –  Colajul

Cum facem din cateva petice colorate de material textil si diverse texturi din natura o compozitie modernista? Luam frunze, flori si petice si le colam pe hartie intr-o maniera artistica.

Atelierul 4 – Obiectele din jurul nostru (ceramica)

Exersarea abilitatilor manuale si educarea perceptiei in spatiu. Familiarizarea cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas

Atelierul 5 – Misterul formelor ascunse

Confectionarea unor minunate masti de carnaval folosind tehnica colajului. Descoperirea contrastelor (cald-rece, inchis-deschis, clar-obscur, contrastul culorilor in sine). Decorarea obiectelor utilizand diferite materiale.

 

Detalii:

Fiecare sedinta dureaza o ora.

Lector: Maria Balan

Numar ateliere: 4

Frecventa zilnica: saptamanal, vineri

Varsta Minima: 4 ani; Varsta Maxima: 6 ani

Cost: 200 ron (include materialele de lucru);

Cost redus (card fidelitate): 150ron (include materialele de lucru)

 

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 18 Septembrie 2015

Program:
18:30:00 - 19:30:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL