Scurtă istorie despre GOPO. Expoziție la Muzeul Județean de Istorie Brașov

08-09 Martie 2024
Brasov

Ce ar fi însemnat istoria animației, cinematografia și chiar benzile desenate fără Ion Popescu-Gopo?

La cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov, ce va avea loc în perioada 11-13 august, vă oferim un răspuns muzeal si o să sărbătorim centenarul GOPO prin expoziția „Scurtă Istorie despre GOPO” (produsă de Muzeul Județean de Istorie Brașov, Fundația Gopo, Arhiva Națională de Filme, Studioul Cinematografic ANIMAFILM) și prin prezentarea celor 2 albume dedicate acestuia: „GOPO în 100 de pagini de bandă desenată” și „GOPO în 100 de amintiri”. Alături de noi va fi și doamna Anca Moscu, nepoata lui Ion Popescu-Gopo și coordonatoarea celor două albume.

Ion Popescu-Gopo a fost primul realizator de animație din lume premiat cu Palme D’or la Festivalul de la Cannes, pentru pelicula „Scurtă istorie”, în 1957. Regizor, scenarist, actor, desenator, Ion Popescu-Gopo a reușit să combine cu succes filmele de animație cu cele cu actori, dovadă fiind premiile obținute de-a lungul timpului, devenind astfel un reper al istoriei cinematografului secolului XX.

Pe Ion Popescu-Gopo și pe simpaticul lui omuleț îi veți (re)descoperi la festival, începând cu vineri 11 august, dar până atunci vă lăsăm cu esența subiectului de la care a ,,plecat” omulețul Gopo:

„Când am văzut că nu pot să egalez perfecțiunea lui tehnică, am început să fac filme anti-Disney. Deci, frumusețe-nu, culoare-nu, gingășie-nu. Singurul domeniu în care puteam să-l atac era subiectul.”

Expoziția este realizată în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

📍Muzeul Județean de Istorie Brașov, Str. Nicolae Bălcescu nr. 67, Brașov – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: facebook.com/muzeuljudeteandeistoriebrasov/

Detalii Eveniment

Perioada:
08-09 Martie 2024

Ora incepere:
09:00

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL