Sezătoare în Șcheii Brașovului

Miercuri 17 Iulie 2024
Brasov

Începând din 12 iunie 2024, Muzeul de Etnografie Brașov deschide seria șezătorilor urbane organizate împreună cu grupul Șezătoare în Șcheii Brașovului, la parterul Casei Junilor, din strada Prundului 1.
În fiecare săptămână, miercurea, între orele 17.00-19.00, doritorii se pot alătura șezătorilor cu lucrul de mână, iar participarea la aceste întâlniri este gratuită, în baza înscrierii prealabile (prin mesaj pe whatsapp sau telefonic, la 0762633745).

În același interval poate fi vizitată gratuit expoziția fotografică Chipuri și veșminte din Șchei.

Prin șezătorile din Șcheii Brașovului, ne propunem să aducem în atenție și să facem cunoscut portul tradițional din Șchei, să recuperăm și să descifrăm motive tradiționale din acest vechi cartier al Brașovului și să revitalizăm meșteșuguri care din păcate, aici au fost date uitării: gaitanaritul, cusutul de mâna, țesutul.

Evenimentele noastre vor fi un bun prilej de a face cunoștință cu membri ai comunității scheiene de la care vom află povești de viață cotidiană din trecutul Scheiului, cel mai vechi cartier al Brașovului.

📍 Muzeul de Etnografie Brasov Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: link/

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 17 Iulie 2024

Program:
De la 17:00

Orasul:
Brasov

Detalii Eveniment Recurent

Sezătoare în Șcheii Brașovului este organizat în perioada 12 Iunie - 31 Iulie 2024; Miercurea în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL