Îţi oferim câteva informaţii pe care probabil că nu le știai despre acest mic accesoriu atât de util și de hulit deopotrivă. Vezi 9 sfaturi utile despre suzete, mituri şi reguli de bază în folosirea suzetei pentru a fi sigură că suzeta îi va fi utilă bebeluşului şi nu dăunătoare.
O suzetă nu reprezintă un substitut pentru hrană. Totuși, dacă micuțul tău este iritat după masă și joacă, probabil că te va tenta să-i dai suzeta că să îl calmezi. Există însă și alte beneficii care te pot convinge să-i cumperi bebelușului o suzetă, precum și o seamă de dezavantaje care îi bagă în sperieți mai ales pe părinții aflați la primul copil. Înainte de a te decide dacă exilezi suzetă pentru totdeauna sau o îmbrățișezi că pe un aliat de nădejde, citește mai jos câteva lucruri pe care sigur nu le știai despre acest mic accesoriu atât de util și de hulit deopotrivă.
Iată cele 9 sfaturi utile despre suzete:
1. Unele studii au arătat că bebelușii care folosesc suzete înainte de a adormi au un risc mai scăzut de a se confrunta cu sindromul morții infantile subite (SMIS). Aceste studii nu specifică însă faptul că suzeta ar preveni SMIS, ci doar că există o asociere puternică între uzul suzetei și un risc scăzut de SMIS.
2. E mai ușor să dezveți copilul de suzetă decât de suptul degetelor; poți oricând să îi iei suzeta și să nu i-o mai dai.
3. Folosirea suzetei poate crește riscul de infectii ale urechii interne la bebeluși și copii. Deoarece acest risc este în general mai scăzut la bebeluși, se recomanda folosirea unei suzete până la vârstă de 6 luni și înţărcarea ulterioară a micuțului – această cale diminuează șansele de apariție a unor astfel de infecții.
Vezi celelalte sfaturi utile despre suzete în continuarea articolului pe sfatulparintilor.ro
Citeşte şi:Copilul din Era Digitală, Pasionat de IT. De Ce Este Dezvoltatorul de Software Noul Astronaut?
Ce Trebuie Să Ştie Un Tată de Fată. 14 Lucruri de Făcut în Relaţia Tată-Fiică