Shakespeare School Essay Competition 2024 – ediția #16!

01-29 Februarie 2024
Online

Se dă startul înscrierilor la Shakespeare School Essay Competition. Cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză revine în forță în 2024!

Asociația Shakespeare School pentru Educație dă startul unei noi întreceri menite să vă pună la încercare creativitatea și originalitatea! Este vorba despre cel mai mare Concurs Naţional de Eseuri în Limba Engleză, cu participare gratuită, dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara.

Concursul, aflat la cea de-a 16-a ediție, se bucură de o mare popularitate în rândul tinerilor pasionați de limba engleză. În anul 2023 am atins un record al înscrierilor: peste 9.890 de eseuri din toate județele țării.

TEMA EDIȚIEI A 16-A

Anul acesta, lansăm o nouă provocare creativității! Tema este „The Magic of Imagination”. Le propunem astfel copiilor și adolescenților să compună un eseu în limba engleză de 200 cuvinte (pentru categoria 11-14 ani) sau 250 de cuvinte (pentru categoria 15-19 ani), în care să descrie rolul imaginației în viețile lor, pornind de la o fotografie dată.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Dacă ai între 11 şi 19 ani, eşti pasionat de Limba Engleză, o vorbeşti fluent, eşti creativ şi stăpâneşti bine arta argumentării, te invităm să-ţi demonstrezi priceperea în cadrul Shakespeare School Essay Competition 2024!

Participanții își pot înscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, respectând cerințele pentru una dintre cele două categorii de vârstă, 11-14 ani sau 15-19 ani.

Termenul limită de înscriere în concurs este 31 Martie 2024.

PREMII

Concursul oferă celor 30 de finaliști numeroase premii, constând în:

  • 2 tabere de limba engleză în Marea Britanie (pentru marele câștigător al fiecăreia dintre cele două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-19 ani);
  • Cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • Înscrieri gratuite la Examene Cambridge;
  • Cărți, rechizite și multe alte surprize.

În plus, toți cei care intră în concursul național de creație în limba engleză vor primi o Diplomă de Participare, pe care o pot folosi pentru a-și completa portofoliul educațional.

Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selectează cele mai bune, originale și creative 30 de lucrări. Ierarhia finală a câștigătorilor este stabilită în urma unor scurte interviuri online, în limba engleză, cu finaliștii.

DIPLOME ȘI DISTINCȚII PROFESORI

La Essay Competition 2024, pe lângă premiile pentru eseuri, vor fi acordate și:

  • Trofeul Excelenței, pentru județul cu cei mai mulți reprezentanți în concurs;
  • Certificate of Excellence, acordat profesorului cu cei mai mulți elevi înscriși;
  • Certificate of Merit, acordat profesorilor care coordonează minimum 10 participanți la cea de-a 16-a ediție Shakespeare School Essay Competition.

Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe data de 19 iunie 2024.

Proiectul își propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul inovator, originalitatea și să motiveze tinerii să-și perfecționeze limba engleză.

„Anul trecut, am participat la Essay Competition, deoarece îmi place Limba Engleză și am considerat că este un bun prilej de a-mi testa abilitățile de creație și imaginație. Tema eseului a fost interesantă, provocatoare și menită să îți dea frâu liber imaginației, dar a trebuit sintetizată în idei concise care să surprindă imaginea de ansamblu. Dacă vă place Limba Engleză, provocările și aveți curajul de a vă urma pasiunile, vă încurajez să aveți încredere și să participați alături de mine la ediția de anul acesta”, a declarat Papuc Petru Răzvan, câștigătorul premiului al III-lea, categoria 11-14 ani, la ediția din 2023 a Concursului.

Mai multe detalii despre temă, regulament și înscriere pe www.shakespeare-school.ro.

Shakespeare School Essay Competition este un proiect național, cu participare GRATUITĂ, deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsa între 11 și 19 ani (clasele V-VIII și IX-XII). Concursul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație, în parteneriat cu Shakespeare School și se adresează tuturor elevilor din România, pasionați de limba engleză și cu real talent la scris.

Organizator: Asociația Shakespeare School pentru Educație

Sponsor principal: Shakespeare School

Despre Asociația Shakespeare School pentru Educație

Fondată în anul 2011, este o organizație non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și sa învețe limba engleză.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Motto-ul Asociației este „Limba engleză deschide oportunități” pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.

Detalii Eveniment

Perioada:
01-29 Februarie 2024

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL