Taberele de Dezvoltare Personală pentru Copii “Copii autonomi, copii la superlativ” | 2018

TABERELE DE DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU COPII “Copii autonomi, copii la superlativ” – organizate de mamicilasuperlativ.ro

Daca esti parinte, cu siguranta si tu te gandesti cum sa-ti cresti mai bine copilul, cum sa-l pregatesti mai bine pentru viata.

Ce-ai zice daca ai afla ca ai acum posibilitatea sa-ti trimiti copilul int-o tabara de 10 zile, cea mai complexa si completa tabara, cu un concept unic, holistic?
O tabara in care copilul tau capata un adevarat echipament de viitor, se antrenează pentru viață, isi exerseaza abilități de lider, de învingător, își face prieteni noi, învață o grămadă de lucruri fascinante pe care nu i le spune nimeni la școală, intră în contact cu oameni pasionați, de vocație, petrece mult timp în natură, învață noțiuni esențiale de prim ajutor și supraviețuire, își dezvoltă inteligența emoțională, cultura, și își fortifică reziliența psihologică, cunoaște locuri noi, obiceiuri și tradiții românești.

Cu o echipa de 13 traineri si peste 50 de ateliere si cursuri in domenii diferite, taberele ” Copii autonomi, copii la superlativ” pot fi o alternativa perfecta pentru educatia si dezvoltarea copilului tau.

„Copilul tău va trebui să deschidă uși închise-n nas de nenumărate alte ori, să aprindă urechi surde cu un singur cuvânt inspirat. Să deschidă ochi orbi cu scântei din propriile priviri. Adică să se facă auzit, respectat, și semnificativ pentru o lume în continuă reconfigurare. Va trebui să fie alert, comunicativ, rezilient, inventiv, cu simțul umorului și cu multă încredere în el”. (Oana Moraru)

Daca esti parinte, cu siguranta si tu te gandesti cum sa-ti cresti mai bine copilul, cum sa-l pregatesti mai bine pentru viata.


 RECOMANDARE


Insa nici un parinte nu poate spune cu exactitate ce fel de viitor va avea copilul sau, ce-i va rezerva viata. Asadar, sa-l pregatesti pentru ceva anume, punctual, ar fi ca la loterie.

Așadar,

„Pentru ce fel de viitor îi pregătim?

Un viitor în care vom fi lângă ei sau nu? Un viitor în care oamenii se întorc la vechile modalități de trai (permacultură, tradiție, slow life) sau un viitor al inteligenței artificiale? Un viitor în care omenirea va reuși să-și crească nivelul de conștiință sau unul sub spectrul amenințării violenței și bombei nucleare? Un viitor al consumerismului nesăbuit, al sfârșitului resurselor planetei prea chinuite de oameni? Un viitor religios sau spiritual?”

Pornind de la întrebarile de mai sus, am considerat că cea mai bună premisă de la care putem porni în pregătirea copiilor pentru viață (oricum va fi ea) este adaptabilitatea și managementul stresului, într-un cuvant reziliența psihologică.

În jurul acestui concept am creat această tabără pentru copii, în care vor dobândi acele abilități necesare devenirii unor adulți liberi, puternici, rezilienți.

Toți copiii sunt capabili de lucruri extraordinare. Nu există o genă a fericirii, nici o genă a succesului și nici o genă a „lucrurilor extraordinare”. Potențialul pentru fericire și măreție se află în toate, și va însemna lucruri diferite pentru copii diferiți. Nu putem face o magie astfel încât copiii noștri să nu se confrunte cu provocări de-a lungul drumului. Ceea ce putem face însă este să le dăm abilitățile necesare, astfel încât aceste obstacole să nu-i înfrângă. Le putem construi reziliența psihologică, adica reacția la stres și adaptabilitatea.

Reziliența psihologică este capabilă să ajute copilul să facă față în situații de stres, provocare, tragedie, traume sau adversitate. Când copiii sunt rezilienți, sunt mai curajoși, mai curioși, mai adaptați și mai capabili.

Vestea minunată este că reziliența este ceva ce poate fi cultivat la toți copiii. Și exact asta este ceea ce vom face în această tabără.

CUM ÎL AJUTĂ PE COPILUL TĂU ACEASTĂ TABĂRĂ?

Reziliența psihologică presupune o serie de tipare de gândire și comportament care se pot învăța și antrena.

Ei bine, aceste abilități care se dobândesc prin antrenament, aceste tipare de gândire și comportament, le-am pus ca o listă necesară de abilități pentru care se vor antrena copiii în această tabără:

 • stima de sine/încredere în sine/curaj- cursuri de dezvoltare personala
 • capacitate de comunicare și negociere, de expunere/public speaking
 • responsabilitate
 • reziliența psihologică/flexibilitate/adaptabilitate/recunoașterea și managementul stresului
 • luarea de decizii
 • cooperare
 • educație financiară
 • sănătate si îngrijire personală
 • supraviețuire/tehnici de prim ajutor/siguranță/hrană
 • gândire creativă/creativitate/studiu/chestionarea continuă a realității
 • stăpânirea mijloacelor de relaxare/hobby/arte/muzică
 • spiritualitate/viziune/misiune/percepția Sinelui
 • într-un final, prin toate acestea: independența și starea de împlinire/fericire/destul

Acestea toate le vom antrena prin cursuri, ateliere și jocuri care să îi ajute pe copii să-și fixeze noțiunile și să-și exerseze abilitățile nou dobândite.

Cu o echipa de 14 traineri și pest 50 de ateliere, taberele de dezvoltare personala pentru copii sunt un concept unic la aceasta ora în țara.

Poți afla în detaliu ce va face copilul tău în tabara accesand link-ul https://www.mamicilasuperlativ.ro/tabere-copii-munte-dezvoltare-personala.

DETALII DESPRE TABĂRĂ

CÂND?

Seria 1: 30 IUNIE 2018- 10 IULIE 2018
Seria 2: 11 IULIE 2018 – 21 IULIE

UNDE?

Gura Râului , Mărginimea Sibiului (18 km de Sibiu), Pensiunea Conacul dintre Râuri

CÂTE LOCURI?

Seria 1: 30 de locuri pentru seria 30 iunie-10 iulie
Seria 2: 30 locuri pentru seria 11 iulie – 21 iulie

CINE PARTICIPĂ?

– copii cu vârste cuprinse între 7 ani si 13 ani (absolvenți de minim clasa 0)

ALTE DETALII

– plecarea se face cu autocarul din București, sosirea se face în București cu autocarul (se va anunța traseul autocarului, pentru a putea prelua copiii care sunt din orașe apropiate).

CÂT COSTĂ?

5200 lei/copil, se poate plăti și în 3 rate (detalii în privat, la înscriere)

CUM SE FAC ÎNSCRIERILE?

– la [email protected] sau 0748210397, se consideră loc rezervat la achitarea primei rate (1200 lei), locurile se rezervă în ordinea efectuării plăților primei rate.

Copiii pot face lucruri uimitoare dacă au informațiile corecte!

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU