Targ cu mestesuguri, mestesugari si bucate traditionale

21-23 Martie 2014

Fundaţia Kogaion 115 organizeaza Târgul cu meşteri și produse traditionale, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 21 – 23 martie 2014

targLa târg vor participa meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani ale căror creaţii păstrează tradiţiile culturale, folclorice şi religioase ale neamului românesc.
Publicul larg este aşteptat să viziteze târgul unde meşteşugarii expun obiecte din ceramică, icoane , ouă încondeiate, straie populare minuţios lucrate, obiecte din lemn sau din piele, din lână sau mărgele şi ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală şi cu mult suflet.
Producătorii vin cu mezeluri tradiţionale din carne de porc de Mangaliţa, brânzeturi pentru toate gusturile, cozonaci bucovineni, miere, plăcinte, zacuscă, sucuri naturale şi fructe din Maramureş. Masa cu dezlegarea la peşte a Bunei Vestiri va fi cu siguranţă delicioasă cu păstrăvul în cetină de brad şi icrele pe care le vor prepara gospodarii din Doftana.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenti la târg vor fi pregătiţi cu unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare.
Sâmbătă şi duminică părinţi şi copii sunt invitaţi la Atelierul Organic de presare manuală, la rece, a seminţelor. Aici puteţi învăța cum se obţin uleiuri aromate, procedeu păstrat pe meleagurile noastre încă din antichitate. În cadrul atelierului veți avea ocazia să vă identificați plantele care vă reprezintă şi să creeați propriul ulei aromat. Coordonatori – Raul și Denisa (www.organicjoy.ro): 0722.428.585

Grătarul va fi încins dis-de-dimineaţă pentru a vă putea potoli foamea cu un cârnăcior, o pastramă sau o bucată de ciolan fiert, la foc mic, în vin.

INTRAREA LIBERĂ!
Program: zilnic între orele 10:00-18:00

Detalii Eveniment

Perioada:
21-23 Martie 2014

Ora incepere:
10:00:00

Ora terminare:
18:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL