Târg de Buna Vestire la Muzeul Țăranului Român

24-26 Martie 2023
București

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 24 – 26 martie 2023 la “Târgul de Buna Vestire ”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, meşterii populari şi meşteşugarii prezenți la târg vor expune straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică pictate cu motive tradiționale, icoane, covoare din lână vopsită vegetal și țesute la război, mic mobilier din lemn crestat, obiecte din lut, vestimentație din lână împâslită.

Artizani iubitori de frumos aduc tablouri, bijuterii din argint sau din flori presate, jucării și hăinuțe croșetate manual, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, obiecte de decor din lavandă, genți și accesorii din piele.

Din preparatele gastronomiei tradiționale vor fi aduse brânzeturi proaspete de capră, vinuri din struguri de soiuri nobile provenite din Dobrogea, Dealu Mare și Vrancea, palincă de gutui și de prune, diverse tipuri de zacuscă, prăjituri de casă maramureșene, plăcinte și turtă dulce, dulcețuri pe alese, miere de mană.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, carpete sau ștergare cu alesături. Cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor găsi aici porți din lemn sculptate cu motive populare, roți de tors, copăițe și blidare.

Mâncare caldă pentru toate gusturile va fi preparată la fața locului: sarmale de post și de dulce, frigărui de pui, tocană de ciuperci. Sâmbătă, pentru cea mai mare sărbătoare din Postul Paștelui, vor fi pregătite specialități din pește, după rețete din inima Deltei Dunării. Ceaunele vor fi încinse de cu zori pentru borș lipovenesc, iar pe grătar se vor rumeni păstrăvi și crap.


 RECOMANDARE


Program: zilnic între orele 10:00-18:00

Detalii Eveniment

Perioada:
24-26 Martie 2023

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL