Târg de Dragobete 2022 la Muzeul Țăranului Român

18-20 Februarie 2022
București

În perioada 18 – 20 februarie 2022 Asociația Kogaion 115 organizează ” Târg de Dragobete” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Bd. Kiseleff, nr. 3.

Intrarea este liberă!

Cei care vor sa sărbătoarească româneşte ziua dragostei şi a tinereţii, cunoscută în popor ca Dragobete sau “Cap de primăvară”, sunt invitaţi la muzeu. Pentru acest eveniment este frământat un cozonac domnesc, cântărind 10 kilograme şi având formă de inimă. De asemenea plăcintele “poale-n brâu” în formă de floare sau de inimă vor fi rumenite in cuptoare, de dimineaţa până seara, în cele trei zile ale târgului.

De aici vizitatorii pot alege şi cadouri cu totul deosebite celor dragi, de la meşterii şi artizanii prezenţi la târg: vase de ceramică de Horezu, Corund sau Marginea, podoabe tradiţionale, măşti populare, icoane, ii brodate cu mătase, obiecte din lemn pentru gospodărie, mic mobilier crestat şi pictat, haine din blană şi piele naturală, împletituri din fibre vegetale, pardesie brodate cu motive tradiţionale, obiecte de decor din sticlă sau ceramică pictată, bijuterii din porţelan sau din alamă, vestimentaţie din lână împâslită, din in sau din mătase pictată, sculpturi în marmură, cosmetice naturale şi multe mărţisoare lucrate manual.

Producători din diferite zone ale ţării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi de capră, cașuri afumate, miere, vin de Panciu, ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, dulceţuri şi siropuri naturale, zacuscă şi murături, plăcinte şi cornete boiereşti, prăjituri de casă şi pâine cu maia naturală.
Pentru colecţionari vor fi la târg unelte vechi ţărăneşti, costume populare autentice şi nenumărate alte obiecte încărcate de istorie.

Toţi cei prezenţi se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite la ceaun: ciorbă acră de pui cu găluşte, tochitură muntenească, tocaniţă de praz cu costiţă afumată si sărmăluţe cu mămăliguţă. De pe grătar nu vor lipsi cârnăciorii, peştele şi pastrama.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Urăm “La multi ani!” tuturor celor ce poartă numele lui Dragobete – Draga, Drăguţa, Drăgan, Dragoş şi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să ne viziteze.

Program: de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Detalii Eveniment

Perioada:
18-20 Februarie 2022

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL