Târgul „100 de Tradiții Românești” la MȚR | 10-12 mai

10-12 Mai 2024
București

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 10 – 12 mai 2024 la Târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii vor expune icoane pe sticlă și pe lemn, ceramică pictată cu motive tradiționale inspirate din cusăturile costumelor populare, ii, zgărdane, vâlnice, brâie, paftale, pânză de casă, scoarțe viu colorate din lână vopsită vegetal, fețe de masă brodate manual și ștergare, haine și genți din piele naturală, vase din alamă pentru gospodarie.

Artizani talentați sunt pregătiți cu vestimentație tricotată manual, jucării croșetate, bijuterii din argint, tablouri și figurine reprezentând personaje din povești.
Producătorii vin cu miere certificată ecologic și medaliată cu aur la Festivalul Organic European, brânzeturi proaspete din lapte de capră și cașuri afumate din lapte de vacă și de oaie, șerbeturi aromate, dulcețuri fără zahăr, ciocolată și prăjituri de casă, turtă dulce, siropuri de busuioc și de brad, palincă de caise și țuică de prune.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche sau covoare țesute la război.

Ca la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită. Bucătarii vor prepara la ceaun ciorbă cu afumătură, pomana porcului, ghiveci de legume cu carne de pui, iar pe grătar vor rumeni pastramă și cârnați măcelarești.

Atelierul de pictură de icoane va funcționa în cele trei zile de târg, în baza unei programări la meșterul iconar Teodore Adrian. Înscrieri și detalii la telefon 0735072630.

Programul este de vineri până duminică, între orele 10.00 și 19.00.

📍Muzeul Ţăranului Român – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1150973352490700/

Detalii Eveniment

Perioada:
10-12 Mai 2024

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
19:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL