Târgul „100 de Tradiții Românești” la Muzeul Național al Țăranului Român | 23-25 Iulie 2021

23-25 July 2021
București

În perioada 23-25 Iulie 2021 Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

La acest eveniment, avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau părinţi. Unul dintre cei mai apreciați pictori iconografi din țară, domnul Adam Curta, va fi prezent cu icoanele sale pictate pe sticlă și va dezvălui doritorilor tainele acestui frumos meșteșug. La târg pot fi admirate straie populare din zona Clujului făcute cu multă pricepere de doamna Veturia, la cei 90 de ani ai săi, dar și costume țărănești brodate în culori vii din ținutul Maramureșului. Nu vor lipsi zgărdanele și brățările lucrate manual din mărgele, carpetele și ștergarele țărănești, vasele de lut și copăițele din lemn, păpușile îmbrăcate în port tradițional. Tineri artizani expun bijuterii unicat din argint, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, uleiuri de lavandă și obiecte decorative din lemn și ceramică.

Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase produse din gastronomia tradiţională: afumături din carne de porc, cașuri din lapte de capră și telemea de oaie, pâine rustică, zacuscă de ghebe și de păstrăv, dulcețuri și siropuri de fragi, șerbeturi diverse și sucuri de cătină și de aronia, plăcinte și tarte, miere și pălincă, fructe și legume de sezon.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, vor fi proaspăt gătite la ceaun sau pe grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor calde de iulie. Sărmăluțe cu mămăliguță, pastramă de berbecuț, ostropel de pui, păstrăv fript cu mujdei, bulz ciobănesc vor potoli pofta sau foamea vizitatorilor.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00

Detalii Eveniment

Perioada:
23-25 July 2021

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
19:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL