Târgul 100 de Tradiții Românești | 11-13 Noiembrie

11-13 Noiembrie 2022
București

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 11 – 13 noiembrie 2022, între orele 10.00 și 18.00, la evenimentul „100 de Tradiții Românești”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!

Vizitatorii sunt așteptați de către meșteșugari și tinerii artizani participanți cu ceramică pictată cu motive populare, icoane pe lemn și pe sticlă, ii și podoabe tradiționale, cojoace și căciuli din blană naturală, hăinuțe si jucării tricotate manual, tablouri și obiecte de decor, uleiuri și creme din lavandă, plante de leac.

Se vor putea cumpăra și produse din gastonomia tradițională. Afumături din carne de porc, brânză în coajă de brad, cașcaval din lapte de vacă, telemea de oaie, vinuri diverse și palincă, prăjituri și plăcinte de casă, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, siropuri de cătină, kurtos kalacs sunt doar câteva din bunătățile cărora le puteți descoperi gustul.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor expune costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături. Pentru cei care vor să își redecoreze casele în stil autentic țărănesc vor fi expuse porți din lemn crestate cu motive tradiționale, roți de tors, copăițe și blidare.

Bucătarii vor găti mâncăruri delicioase, potrivite pentru un răsfăț culinar înainte de lăsatul secului, ce va fi duminica aceasta: ciorbă cu afumătură, ciolan in sos de vin, sarmale la ceaun, bulz cu brânză de burduf, mâncare de vinete, pastramă de oaie, crap și păstrăv la grătar. Din ultima recoltă de struguri se va stoarce la fața locului cel mai dulce must din aceasta toamnă.

Detalii Eveniment

Perioada:
11-13 Noiembrie 2022

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL