Târgul de Dragobete 2024 la Muzeul Satului

24-25 Februarie 2024
București

Cum primăvara este tot mai aproape, vă invităm să o sărbătorim împreună la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în perioada 24 – 25 februarie, la Târgul de Dragobete.

Prin acest eveniment cultural Muzeul Satului dorește o recontextualizare și promovare a valorilor culturale tradiționale atât de importante în construirea identității unui popor.

Fiul Babei-Dochia, simbol al iubirii, Dragobetele (în Oltenia și Muntenia) sau Năvalnicul (în Moldova), denumit și Cap-de-Primăvară, este o sărbătoare a împăcării, a bunei-înțelegeri, a renașterii întregii firi. Și cum viața satului tradițional urmează ritmul naturii, Dragobetele este o transpunere la nivel social a acestei reînnoiri. Ulterior semnul sacralității îi va fi conferit prin asociere cu sărbătoarea creștină a Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Vă așteptăm alături de meșteri populari care vă întâmpină cu cele mai frumoase creații ale lor și produse tradiționale, să ne bucurăm împreună de acest început de primăvară, în curtea Muzeului Satului din Șos. Kiseleff nr. 28-30, între orele 9:00 – 17:00. De la ora 12.00, în sala Victor Ioan Popa, Corul Mina vă va încânta cu un recital de cântece românești vechi, din mai multe zone ale țării, puse într-un concept artistic specific șezătorilor de altădată.

📍Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/392705736771678/

Detalii Eveniment

Perioada:
24-25 Februarie 2024

Ora incepere:
09:00

Ora terminare:
17:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL