Tartine la mic dejun. 3 Idei pentru un mic dejun sanatos si plin de energie
Oricat de mult te-ai grabi dimineata, nu uita ca micul dejun e cel care iti asigura energia in prima parte a zilei. Asadar asigura-te ca ai timp pentru cea mai importanta masa a zilei si pentru ca micul dejun sa fie ispititor, variaza cat se poate de mult ceea ce maninci.
Poti gasi o multime de idei interesante despre alimentatie pe Almette.ro iar daca vrei sugestii pentru un mic dejun consistent si gustos, iata ca ti-am pregatit 3 recomandari.
Daca nu vrei sa maninci paine, o poti inlocui cu felii de ardei sau de castravete.
Tartine cu pasta de masline si caju
Se amesteca in blender o ceasca de masline Kalamata fara samburi (eventual desarate inainte) cu o ceasca de caju hidratat (cca 8 ore). Se adauga zeama de lamaie dupa gust si este gata pateul pentru a fi degustat.
Beneficii: nucile caju contin magneziu si fosfor care contribuie la mentinerea sanatatii oaselor, dar si acizi grasi nesaturati care ajuta la protejarea inimii. Deasemenea, contin cupru care ajuta la producerea de hormoni si buna functionare a creierului.
Tartine cu humus
In ceea ce priveste humusul acesta poate fi cumparat direct din magazine caci sunt multe surse unde gasesti humus bun. Daca doresti sa il prepari acasa, pune peste noapte la inmuiat o cana de boabe de naut iar dimineata arunci apa si le pui la fiert 3 ore. Cand sunt bine fierte, le mixezi cu blenderul impreuna cu 2 linguri de zeama de lamaie, un catel mic de usturoi, sare, 2-3 linguri de pasta de susan (Tahini) si 2 linguri de ulei de masline.
BENEFICIILE NĂUTULUI
Este o sursa buna de fibre, proteine, fier, fiind indicat in dieta femeilor in special. Contine acid folic şi magneziu, care contribuie la sanatatea ochilor şi la controlul fluxului sangvin. Contine antioxidanti iar fibrele solubile din naut contribuie la mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange.
Daca doresti sa descoperi mai multe retete gustoase pentru micul dejun, intra si tu pe site-ul almette.ro si alege ce este potrivit pentru tine!
Tartine cu pate de seminte de floarea soarelui
Pune la inmuiat minim 3 ore o cescuta de seminte crude de floarea soarelui. Le speli ulterior in 2-3 ape ca sa mai iasa din cojite si le pui la blender impreuna cu o lingura de zeama de lamaie, sare dupa gust, un catel mic de usturoi si 1-2 linguri de fulgi de drojdie uscata.
Amesteca in blender pana se face o pasta cremoasa si gustoasa pe care o intinzi in strat subtire pe paine sau pe felii de ardei. Poti presara si germeni de trifoi rosu sau alt soi.
Beneficii: semintele contin magneziu si cupru, vitamina E, astfel un consum regulat de seminte crude de floarea soarelui ajuta la combaterea stresului, mentinerea sanatatii oaselor, reducerea inflamatiilor, protejarea inimii.
Si bineinteles, varianta cea mai simpla si rapida, tartine cu crema de branza Almette. Iar daca ai renuntat la paine, poti foarte bine intinde crema de branza pe felii de ardei rosu sau pe castrevetele taiat in doua pe lungime.
Pofta buna!
Asteptam si sugestiile tale pentru un mic dejun sanatos si plin de energie.
Surse:
- https://www.femeia.ro/sanatate/marile-beneficii-ale-nautului
- http://www.ele.ro/dieta/alimentatie/nucile-caju-6-beneficii-extraordinare-pentru-sanatatea-ta-44713
- Credit foto: comocomecami.com