Teatrul Muzical Ambasadorii pregătește o nouă premieră

O nouă producție este pusă în scenă la TEATRUL MUZICAL AMBASADORII. Este vorba despre spectacolul Bărbierul din Sevilla, adaptare după opera Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, ce va fi prezentat publicului în curând, ținând cont de reglementările în vigoare privind organizarea evenimentelor culturale. Regia spectacolului îi aparține lui Dan Tudor, iar scenografia este creația Vioricăi Petrovici. Adaptare muzicală: Ciprian Teodorașcu. La pian: Andrei Racu.

Opțiunea pentru introducerea acestui titlu în repertoriu este legată în primul rând de faptul că muzica lui Rossini a străbătut cu succes mai bine de două secole (de la premiera din 1816), aflându-se și astăzi pe afișele teatrelor lirice din întreaga lume, în aplauzele publicului de toate vârstele.

Creația rossiniană are vigoare, strălucire și transmite o molipsitoare bună dispoziție. Dealtfel se poate observa cu ușurință că multe dintre momentele muzicale ale operei au devenit șlagăre de-a lungul timpului; le auzim și astăzi peste tot, uneori chiar în sunetele de apel ale telefoanelor noastre mobile.

Compozitorul italian este fascinat de Figaro, personajul central al comediei lui Pierre de Beaumarchais, de dinamica cu care acesta învârte pe degete viața concetățenilor săi din secolul al XVIII-lea. Dar oare nu găsim și astăzi printre noi un astfel de personaj, care încurcă și descurcă situații incredibile? Piesa și opera rămân la fel de actuale, partitura vocală și subiectul scrise pentru Figaro cel de ieri se potrivesc la fel de bine și celui de azi. Fie că acesta poartă costum de epocă sau haină de piele și ochelari de soare.

Dan Tudor, cu experiența regizorală dobândită într-o lungă și apreciată carieră artistică, își propune să îmbine o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, care, ștergând limitele dintre cele două genuri, va contura un spectacol ancorat în actualitate, de care publicul tânăr, și nu numai, se va putea bucura din plin.

Dirijorul Ciprian Teodorașcu, muzician cu experiență în redarea partiturilor clasice, conduce întreg ansamblul în sprijinul realizării expresive a unei interpretări ce corespunde zilelor noastre.

Scenografa Viorica Petrovici, maestră în zugrăvirea și nuanțarea culorilor atât de importante în crearea imaginii unui spectacol, îmbracă în haină contemporană o poveste de viață din Sevilla secolului al XVIII-lea.

Forfota orașului Sevilla va fi susținută de întreg ansamblul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, cu verva ce îi caracterizează atât pe balerini, care știu să fie și actori, cât și pe soliștii lirici, ce contribuie din plin la crearea unei atmosferei vesele, pline de tâlc și de surprize plăcute.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU