TIFF.18 | Transilvania International Film Festival 2019 @ Cluj

31 Mai - 09 Iunie 2019
Cluj-Napoca

TIFF Cluj 2019, cel mai așteptat eveniment cinematografic din România, are loc anul acesta din 31 mai până pe 9 iunie! Lungmetraje şi scurtmetraje, cine-concerte, competiții, petreceri și alte evenimente speciale ne așteaptă și anul acesta la adevărată sărbătoare clujeană a filmelor de excepție.

Destinată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film de ficţiune, competiţia oficială TIFF 2019 include 12 opere singulare, puternice și provocatoare, din care juriul va alege la final un singur câștigător al Trofeului Transilvania. Totul e posibil în dragoste și în cinema par să spună majoritatea filmelor din selecţie, în care accentul cade pe relaţiile dintre oameni și nevoia, de cele mai multe ori disperată, pentru afecţiune și apartenenţă. ,,În acest an m-au interesat în principal acele filme care nu se agaţă conjunctural de contextul sociopolitic actual, alegând fie să-l eludeze complet fie să-l insereze subtil în povești intimiste, explorate temerar dincolo de orice consecinţe’’, declară Mihai Chirilov, director artistic TIFF.

Parking – Filmul, în regia lui Tudor Giurgiu, deschide oficial #TIFF18 cu o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări, în premieră mondială la #Cluj,

31 MAI – Gala de Deschidere TIFF 2019

🎫Biletele pentru gala de deschidere costă 30 de lei și pot fi cumpărate deja de pe: http://bit.ly/2XyLPUT

Inspirat de bestseller-ul scriitorului Marin-Mălaicu Hondrari, „Apropierea”, este prima producție românească filmată aproape integral într-o altă țară (Spania). Din distribuție fac parte actoris panioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Eric Frances dar și actori români – Mihai Smarandache, în rol principal, Carmen Florescu, Cristi Iacob, Ioan Coman, Emilian Oprea, Paul Cimpoieru.

Cel de-al patrulea lung metraj semnat de Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează illegal în Spania anului 2002, visând la o viață mai bună. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto și își petrece zilele ascunzându-se de autorități. Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna când o întâlnește pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări, pe care publicul din România o va urmări, în premieră mondială, la TIFF, în prezența echipei, pe ecranul din Piața Unirii Open Air.

Surprizele pregătite nu se opresc aici, ca în fiecare an Gala de deschidere a TIFF va fi un spectacol de neratat.

Detalii Eveniment

Perioada:
31 Mai - 09 Iunie 2019

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL