Un ghid pentru găsirea celor mai buni pantofi pentru copii

Pantofii sport pentru copii ar trebui, mai presus de toate, să fie super comozi. Dar aceasta nu este singura cerință pe care trebuie să o îndeplinească. Pantofii de sport aleși prost nu numai că provoacă disconfort pentru copil, ci și riscul de accidentare. Află cum ar trebui să fie încălțămintea sport pentru copii și de ce.

Modelele de pantofi potriviți pentru copii sunt mai puțin susceptibile de a suferi deteriorări mecanice și se caracterizează printr-o rezistență excepțională la utilizare excesivă, așa cum sunt Nike Air Force 1. Cu toate acestea, merită subliniat că fiecare model de pantofi pentru copii poate fi deteriorat. Nu există produse fără defecte. De asemenea, trebuie să îți amintești că încălțămintea sport nu este potrivită pentru sportivii mici care se angajează în mod regulat în activitate fizică în activități organizate sau în timpul antrenamentului. În acest caz, încălțămintea trebuie adaptată corespunzător la disciplina sportivă astfel încât să se asigure siguranța corespunzătoare a copilului.

Pantofii sport pentru copii -cum ar trebui să fie și de ce?

Pantofii sport ar trebui să fie suficient de confortabili și bine aleși pentru ca un copil să poată face mișcare fără probleme, precum și să alerge și să se joace în timpul liber. Nu alege pantofi sport cu tălpile prea groase și prea rigide, care au și o ridicare inutilă în zona călcâiului și o amortizare excesivă. Pentru a verifica ce modele sunt potrivite, verifică oferta de pe https://epantofi.ro/c/nike-air-force

Adidașii care nu oferă picioarelor o libertate adecvată (tălpile din plastic sau cauciuc nu sunt flexibile) sunt, de asemenea, o alegere proastă , iar legarea strânsă deasupra gleznei înseamnă că picioarele nu respiră așa cum au nevoie și transpiră.

Pantofi sport pentru copii – cele mai importante 7 caracteristici

Mai jos sunt enumerate cele mai importante caracteristici care ar trebui să le aibă pantofii sport pentru copii.

  • Pantofii sport  trebuie mai presus de toate să fie ușori, precum Nike Air Force 1. Nu trebuie să pună stres pe picioarele, șoldurile sau coloana vertebrală a copilului. Încălțămintea grea face dificilă mișcarea și exercițiile fizice. De asemenea, duce la defecte de postură. De aceea, merită să alege modele de pe https://epantofi.ro/c/barbati/sport/fotbal pentru ca băiatul tău să dea tot ce are mai bun pe teren.
  • Talpa flexibilă și subțire: la pantofii sport pentru copii ar trebui să fie foarte flexibilă – cel mai bine este să se îndoaie în ambele direcții. O astfel de talpă va permite picioarelor copilului să lucreze liber – nu vor restricționa nicio mișcare. De asemenea, ar trebui să fie subțire – permițând dezvoltarea funcțiilor senzoriale ale piciorului.
  • Talpă plată: încălțămintea sport nu trebuie să fie înaltă sau profilată – cel mai bine este atunci când este complet plată. Iar dacă are și inserții antiderapante, copilul va fi mai în siguranță.
  • Material respirabil : pantofii sport pentru copii ar trebui să fie confecționați din materiale ușoare, respirabile. Picioarele ar trebui să respire liber în ele și să nu transpire chiar și în timpul exercițiilor intense. Materialele naturale precum bumbacul și pielea au astfel de proprietăți. 
  • Forma corectă a pantofilor: pantofii sport pentru copii trebuie să fie construiți conform formei anatomice a picioarelor copiilor. Partea din față a pantofului trebuie să ofere spațiu adecvat pentru degetele de la picioare, pentru a le permite să se miște liber. Dacă pantofii sport nu se potrivesc cu forma picioarelor, îi vor strânge, iar pe termen lung pot contribui la dezvoltarea anormală a picioarelor copilului.
  • Fără amortizări inutile, suport pentru glezne și alte modificări: picioarele goale ale unui copil sănătos nu au nevoie de nicio inovație în încălțăminte, cum ar fi amortizarea suplimentară sau suportul pentru glezne. În timpul mișcării în picioarele copilului, toate elementele care le compun sunt întărite în mod natural – presupusa susținere, de exemplu, cu pantofi sport cu amortizare, interferează doar cu acest lucru.
  • Pantofii de sport durabili sunt un tip de încălțăminte care este intens explorat, iar când vine vorba de încălțămintea pentru copii, aspectul durabilității ar trebui să fie deosebit de important pentru părinți, de aceea pantofii Nike Air Force 1 sunt printre cei mai populari.

Boy tying his shoesPantofii buni pentru un copil care aleargă deja liber este un lucru extrem de important. Ea determină în mare măsură dezvoltarea corectă nu numai a picioarelor, ci și a altor părți ale corpului copilului mic – articulații, genunchi, șolduri, coloana vertebrală și chiar mintea. 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU