VăraTIC. Miniteatru în Amfiteatru. Program 2020

01-02 August 2020
București

Amfiteatrul VăraTIC rămâne deschis toată luna august, găzduind spectacole de teatru în aer liber pentru cei mai tineri spectatori din Capitală: copiii cu vârsta sub 6 ani.

Lansat la începutul lunii iulie, programul estival din Amfiteatrul VăraTIC prilejuiește întâlnirea cu titluri îndrăgite din programul Teatrului Ion Creangă. În fiecare weekend, de la orele 10:00 și 19:00, copiii și părinții sunt invitați să-și ocupe locurile pe pernuțele colorate și să urmărească spectacole inspirate din poveștile lui Ion Creangă („Punguța cu doi bani” sau „Prostia omenească”) sau Antoine de Saint-Exupéry („De-a Micul Prinț”), dar și spectacole inspirate din povești contemporane.

Unde? Amfiteatrul VăraTIC, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5 din Sectorul 3)

Printre spectacolele care pot fi urmărite în luna august se numără și titluri pentru copii cu vârsta sub 3 ani – o categorie de spectacole cu totul aparte creată de Teatrul Ion Creangă. Un prim contact cu lumea și emoția teatrului, acest tip de spectacol se bazează pe explorarea simțurilor și implicarea prin joacă, stimulând dezvoltarea emoțională și cognitivă a copiilor. O experiență inedită, aceste spectacole se pot vedea pe scena din amfiteatru:

PROGRAM

Bună dimineața!
Recomandat: sub 3 ani | Durata: 30 min

Un zumzet de culori, sunete și gesturi-joc. O întâlnire veselă între o linguriță-avion și un mic dejun asezonat cu povești. Un spectacol cald, cu muzică live, creat special pentru cei mai mici spectatori. Vă invităm să le spuneți Bună dimineața! prietenilor noștri – Ema și Thomas, ursul polar Mor Mor și șarpele Arpe – alături de care pornim într-o călătorie de explorare a ritualurilor de dimineață. Pentru că uneori o dimineață obișnuită poate deveni un univers magic, presărat cu revelații și încântare, atunci când o privești prin ochii plini de curiozitate ai unui copil.
Sâmbătă, 01 august, orele 10:00 și 19:00


 RECOMANDARE


De-a Micul Prinț
Recomandat: 4 – 6 ani | Durata: 45 min

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț mai aproape de copiii între 4 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, echipa Teatrului Ion Creangă pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de micuții spectatori, vom cerceta și ne vom juca, vom pune întrebări și vom crea labirinturi, pentru ca, la final, să putem deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.
Duminică, 02 august orele 10:00 și 19:00
Duminică, 30 august orele 10:00 și 19:00

Pernuța somnoroasă
Recomandat: sub 3 ani | Durata: 30 min

Ochii unui copil sunt întotdeauna deschiși, iar când vine timpul să se culce, se deschid și mai mult. În acest moment plin de mister, povești cu tot felul de forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate. Comprimat în treizeci de minute, cât un mic pui de somn, spectacolul tratează cu delicatețe și inventivitate experiența celor mai tineri visători, care pot călători din patul lor, ca printr-o magie, pe un submarin în adâncul mării sau într-un balon cu aer cald, printre stele.
Sâmbătă, 08 august, orele 10:00 și 19:00

Prostia omenească
Recomandat: peste 4 ani | Durata: 30 min

Spectacolul Prostia omenească aduce în atenția micilor spectatori o lecție de viață, vorbindu-le acestora despre defecte umane și despre limite. Bazat pe un discurs teatral de tip non-verbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie și dans, transpunând farmecul și oralitatea operei lui Creangă într-o montare dinamică. Și-am încălecat pe-o șa, și v-am invitat să vizionați povestea noastră așa.
Duminică, 09 august, orele 10:00 și 19:00

Fără frică
Recomandat: 3 – 6 ani | Durata: 30 min

O lecție deschisă despre curaj, încredere și camaraderie, Fără frică ne poartă tocmai în inima unei păduri. În acest loc plin de mister și pericole care pândesc la tot pasul, vom face cunoștință cu Urechilă și Pămătuf, doi iepurași simpatici și sperioși. Însă cei doi au resurse nebănuite de curaj! Și ne vor arăta și nouă cât de ușor ne putem depăși cele mai mari frici atunci când cei dragi au nevoie să fim puternici pentru ei.
Sâmbătă, 15 august, orele 10:00 și 19:00

Amfiteatrul VăraTIC funcționează în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5 din Sectorul 3), într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranță dispuse de autorități pentru reglementarea evenimentelor culturale în aer liber, inclusiv organizarea triajului epidemiologic, reducerea numărului de locuri cu respectarea distanțării sociale, purtarea măștii de protecție.

Biletele sunt disponibile online, pe platforma Entertix și pot fi achiziționate în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete (pentru familii), pentru a permite menținerea unei distanțe de minimum 2 metri între fiecare familie sau grup de spectatori.

Mai multe informații sunt disponibile pe varatic.teatrulioncreanga.ro.

Detalii Eveniment

Perioada:
01-02 August 2020

Ora incepere:
10:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL