Vitrina cu personaje | Spectacol-lecție pentru copii @ Brașov

Duminică 23 Februarie 2020
Brasov

Duminică, 23 februarie 2020, de la ora 17.00, în Sala Operei, Opera Brașov îi invită pe bunici, părinți și copii la spectacolul-lecție „Vitrina cu personaje”.

Prin forma sa, evenimentul își propune să-i familiarizeze pe cei mici cu genurile spectacolului muzical: opera, opereta și musicalul. Don Pizzicato și Donna Pianina, posesorii unei vitrine magice din care intră și ies personaje celebre din opere, operete și musicaluri, prezintă copiilor fragmente din operele „Nunta lui Figaro” și „Flautul fermecat” de W. A. Mozart, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Carmen” de G. Bizet, din operetele „Liliacul” de J. Strauss, „Silvia” de E. Kalman, musicalurile „My Fair Lady” de Fr. Loewe, „West Side Story” de L. Bernstein.

În dialogul său permanent cu copiii, Don Pizzicato explică ce înseamnă fiecare gen muzical în parte, ce înseamnă travesti-ul în operă, care sunt personajele tipice din operetă și care sunt dansurile specifice. Întreaga prezentare este animată cu umor de personajul Monostatos din opera „Flautul fermecat”, care apare pe neașteptate și încurcă uneori personajele lui Don Pizzicato în vitrina magică. Rolurile prezentate sunt: Figaro, Susanna și Marcellina din opera „Nunta lui Figaro”, Pamina, Papageno, Papagena și Monostatos din opera „Flautul fermecat”, Rosina și Berta din opera „Bărbierul din Sevilla”, Carmen din opera cu același nume de G. Bizet, Adela din opereta „Liliacul”, Stasi și Boni din opereta „Silvia”, Maria din musicalul „West Side Story”, Eliza Doolittle, profesorul Henry Higgins și Freddy din musicalul „My Fair Lady”. Fiecare personaj are costumul și machiajul care să îl caracterizeze.

„Vitrina cu personaje” este un spectacol care își propune să completeze educația muzicală a copiilor, să îi familiarizeze cu termenii de operă, operetă și musical pentru ca mai târziu să poată înțelege mai ușor aceste genuri muzicale și să poată deveni un spectator frecvent și avizat al teatrelor de operă. În cadrul acestui spectacol-lecție, copilul are ocazia să cunoască titluri, nume de compozitori și personaje ale acestor genuri de creație muzicală într-o formă agreabilă, accesibilă vârstei lui.

În distribuție, artiștii Operei Brașov: Cristina Rotundu (Don Pizzicato), Corina Klein (Susanna, Stasi), Simona Manole (Papagena, Eliza Doolittle), Maria Catrina (Maria, Pamina), Lăcrămioara Schuller (Adela), Asineta Răducan (Rosina), Cristina Roșu (Marcellina, Carmen), Sonia Hazarian (Cherubino, Berta), Cristian Dicu (Monostatos), Liviu Iftene (Boni, Freddy), Lorand Cristian (Figaro, Pickering), Nicolae Zaharia (Papageno, Higgins). La pian: Lioara Frățilă (Donna Pianina). Regia spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Scenariul: Santuzza Tălmăceanu-Dinescu. Scenografia: Rodica Garștea. Regie scenă: Dan Antipa.

Preț bilete: 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Persoană de contact: Violeta Brînzea – 0740176125; 0752266478
Eveniment susținut de Primăria Municipiului Brașov

Unde? Opera Braşov, Strada Bisericii Române nr. 51, Brasov


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 23 Februarie 2020

Program:
17:00 - 18:30

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL