Zilele Artei Bizantine – ZAB 2019 @ Cluj-Napoca

25-26 Februarie 2019
Cluj-Napoca

“ZILELE ARTEI BIZANTINE – ZAB 2019”

Este un eveniment ideat și materializat sub îndrumarea domnului Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, care prin activitatea desfășurată alături de membrii grupului de muzică și artă bizantină ”Sf. Ioan Damaschin” își propune să reînvie ethosul bizantin în lumea secolului XXI.

ZIUA 1: 25 Februarie

8:00 – Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca – Sfânta Liturghie. Raspunsuri date de Grupul “Sf. Ioan Damaschin”
17.00 – Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Vernisajul expoziției de artă bizantină – Invitat: Lect. Univ. Dr. Ana Dumitran, cadru didactic al Facultății de Teologie din Alba-Iulia și curator al Muzeului Național al Unirii Alba-Iulia
18:00 – Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Concert de muzică bizantină susținut de Grupul ”Sf. Ioan Damaschin”

ZIUA 2: 26 Februarie

10:00 – Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Workshop de artă bizantină
17.00 – Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Converința “Reflexe ale arhitecturii bizantine la nordul Dunării de Jos în jurul anului 1000: Biserica de la Alba-Iulia” – Invitat: Arheolog Dr. Daniela Marcu-Istrate, cercetător al Institutului de Arheologie ”Vasile Pârvan” din București
19:00 – Galeria Byzantia – Vernisajul expoziției de artă fotografică ”Timp străvechi” – Vasile Sârb

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Mai mult decât un simplu eveniment al urbei clujene, “Zilele Artei Bizantine” este un moment de comuniune cu Dumnezeu și cu cei din jur. Prin comuniune ajungem la asemănarea cu Chipul, asemănare care asează realitatea noastră în rândul realității eshatologice. Această manifestare artistică se dorește a fi o împărtășire cu taina Bizanțului, care îl cuprinde pe Hristos prin caracterul său atemporal și imaterial. Un Bizanț, așadar, ca împărăție însăși și icoană a împărăției eshatonului.

Școala de cultură și civilizație bizantină propune iubitorilor de autentic o abordare de ansamblu, care cuprinde însă doar o mică parte a patrimoniului bizantin.

Evenimentul aduce, de asemenea, în atenția publicului o expoziție inedită, care va cuprinde lucrări realizate în tehnica mozaicului de către studenții secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie din Alba-Iulia, precum și manuscrise de muzică bizantină, icoane și fotografii tematice.

Vă așteptăm!

Detalii Eveniment

Perioada:
25-26 Februarie 2019

Ora incepere:
20:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL