Ziua Națională a Tineretului – 2 Mai @ Cluj-Napoca

Joi 02 Mai 2019
Cluj-Napoca

Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită în fiecare an, la 2 mai.

Și anul acesta marcăm Ziua Națională a Tineretului prin crearea unui context prin care tinerii să descopere muzeele din Cluj-Napoca. Împreună cu muzeele clujene ne dorim să aducem mai aproape tinerii de istoria locală și poate mai aproape de locuri încă nedescoperite în Cluj-Napoca.

Un lucru important, pentru că știm că este vacanță, vrem să vedem cum vă petreceți voi ZIUA NAȚIONALĂ A TINERETULUI și vă încurajăm să postați în acest eveniment experiențele voastre.

#ziuatineretului #clujforyouth #ftcluj

Promotori: Directia Județeană pentru Sport și Tineret Cluj Cluj for Youth Federația Tinerilor din Cluj

Cum a apărut Ziua Națională a Tineretului?

Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost iniţiat în anul 2004, de către 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Camera decizională.

Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit Ziua Naţională a Tineretului.

Începând din 2016, sub egida acestei zile, anual, un oraş din România primeşte titlul de Capitala Tineretului din România. Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (titlu pe care Cluj-Napoca l-a deținut în anul 2015), fiind un program naţional destinat tinerilor, având ca scop dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi din mediul urban, în mod special. În acest an Iași deține acest titlu. Pentru mai multe detalii consultați site-ul programului: https://capitalatineretului.ro/.

Detalii Eveniment

Data:
Joi 02 Mai 2019

Program:
08:00 - 22:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL