În 2015 bloggerii de parenting şi activităţi pentru copii au fost prolifici, articolele scrise find unele mai interesante decât celelalte. Te invităm să vezi mai jos care au fost cele mai populare articole pe fiecare din blogurile de parenting din România în 2015.
–♦–
Găseşti cele mai accesate şi împărtăşite articole de către cititorii fiecărui blog important de parenting din România în 2015. Nu este intenţia noastră de a face un top, după cum nu avem pretenţia că în listă apar toate blogurile de parenting importante din România. Aşteptăm sugestii de la alţi bloggeri şi cititori.
–♦–
EFECTELE PEDEPSELOR PRIN IZOLARE
de CRISTINA OŢEL @ CRISTINAOŢEL.RO
Un copil îi cere mamei un balon verde, dar primește unul albastru. Copilul insistă, mama se răstește la el amenințându-l. Lacrimile deja curg șiroaie, iar mama, probabil sub stresul unei zile grele, îl trimite pe un ton răstit să stea singur pe un scaun să se calmeze, departe de ceilalți, întorcându-i spatele. Distracția în jurul lor continuă…
–
DESPRE NOTE, LA 6 ANI!
de GABRIELA MAALOUF @ GABRIELAMAALOUF.RO
M-am ridicat și am plecat, plângând. Nu am suferit din cauza asta, a obsesiei mele de a face totul perfect și de a fi cea mai bună, dar nici rezultate deosebite nu am obținut. Am fost mereu la fel ca ceilalți, care se distrau și nu erau stresați. Aveam note mai mari ca ei, dar viața nu ne-a dus pe drumuri mai pline, am ajuns în aproximativ același loc.
Citeşte şi:
Mami, eşti o fricoasă! Tu cum reacţionezi când copilul se accidentează?
Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în 2016
–♦–
SUNT ROMÂNII DIN UK MAI FERICIŢI DECÂT
CEI DIN ROMÂNIA?
de MIRUNA IOANI @ ŞIBLONDELEGÂNDESC.RO
Pe parte profesională, îmi place fiecare zi și nu-mi e greu să mă trezesc dimineața. Pe parte personală, îmi place și mai mult: sunt împreună cu iubirea vieții mele, zilele ne sunt pline și vii. Însă mai este o parte, cea socială. Unde, parcă nu existăm pe o hartă a lumii… Deși, tot mai avem câte-un prieten bun pe aici, pe colo, prin punctele esențiale. Însă familia nu poate fi înlocuită cu nimeni altcineva. Iar tot liniară e viața noastră.
–
O POVESTE DESPRE „BULLYING”.
COPII CARE HĂRŢUIESC ALŢI COPII
de ANCA BOLD GHEORGHE @ BLOGÎNTANDEM.RO
Cum incepe totul? La prima vedere…poate parea o joaca. Se pare ca atat parintii, cat si profesorii pot trece natural peste astfel de situatii, cu o atitudine relaxata de tipul „aşa sunt copiii” sau „copiii sunt copii”. Tachinarea, poreclirea sunt comportamente tipice de bullying care de cele mai multe ori, trec neobservate, dar aceste forme uşoare sunt defapt stadiile incipiente ale formelor mai grave.
Citeşte şi:
Evenimente pentru Copii Astăzi
8 Super Excursii de Weekend În Familie la Mai Puţin de 200 km de Bucureşti
–♦–
CUM SĂ CREŞTI COPII FERICIŢI
de DANA DRAGOMIRESCU @ URBANKID.RO
Eu cred că nimeni pe lume aceasta nu poate fi responsabil pentru fericirea sau nefericirea cuiva. Părinții, cu siguranță, ar face orice ca odorul să fie fericit. Și totuși, unii, cu cât se străduiesc mai mult cu atât eșuează. Pentru că împlinirea dorințelor copiilor noștri nu înseamnă că îi ajutăm să fie fericiți. Cred că ne eliberăm pe noi părinții de o greutate mare de pe umeri și pe copii, că nu trebuie să se ridice la nivelul înalt al așteptărilor noastre, dacă lasăm fericirea în mâinile celui ce și-o dorește. Să nu uităm însă: ca părinți avem responsabilitatea să le arătăm cum se ”fabrică” fericirea și să îi învățăm să o obțină singuri.
–
IUBEŞTE MUT, TRĂIEŞTE BLÂND ŞI DĂ DRUMUL CU GRAŢIE
de OTILIA MANTELERS @ OTILIA MANTELERS.RO
Imi este enorm de greu sa imi exercit capacitatea de a iubi atunci cand sunt furioasa pe cineva drag. Atunci cand cineva ma raneste, imi vine sa arunc cu noroi in ea / el. Chiar daca e copil, sot sau prietena, prieten. Am stari felurite de furie pentru care am ajuns sa nu ma mai invinovatesc. Ele sunt acolo cu un motiv, imi trag un semnal de alarma ca trebuie sa schimb ceva. La mine sau la mediul in care sunt. Sau la anumite relatii.
Lista celor mai populare articole pe blogurile de barenting în 2015 continuă pe pagina următoare.